Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Skandinavisztika! Nagyon nehéz?

Skandinavisztika! Nagyon nehéz?

Figyelt kérdés

Járt már valaki innen erre a szakra? Kiváncsi lennék személyes tapasztalatokra, a honlapon csak nem olyan a tájékoztatás :)

Ha elvégzek a dán alapképzést akkor azzal vajon már el tudok helyezkedni kint is?

Ahhoz milyen képzés kellene hogy Dániában lehessek magyar tanár pl? Tudom nem nagy kereset lenne rá de ki tudja :)

2009. okt. 4. 17:39
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
ez is hasznos diplomát ad :D
2009. okt. 4. 17:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem ezt kérdeztem, de köszi :) Minden diploma hasznos lehet valamilyen szinten :) Kinek mi számit hasznosnak!
2009. okt. 4. 18:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Most nem azért, de ahogy te is írtad, vajmi kevés rá az esély, hogy Dániában magyar tanárra lesz szükség. Ráadásul a magyar tanároknak magyarból kell diploma, nem skandinavisztikából. Talán hungarológiának hívják (magyar, mint idegen nyelvet lehet vele tanítani). Szerintem nem vagy tisztában azzal, hogy ez a diszciplína pontosan mit takar.
2009. okt. 5. 09:50
 4/9 A kérdező kommentje:

Éppen ezért kérdeztem hogy ahhoz milyen képzés kell, előszőr olvasd el rendesen a kérdést légyszíves!

Nem konkrétan magyar tanár akarok lenni mert én tudom hogy ezt akarom elvégezni de hát a honlapon nem írják hogy mit csinálhatok ezzel a diplomával külföldön pl. Ezért tettem fel épp itt a kérdést hátha valaki olyan olvassa aki értelmes választ is tud írni!

De azért köszi a választ.

2009. okt. 5. 21:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Figyelj, én értelmes választ írtam és elolvastam a kérdést...azt írod, hogy magyart akarsz Dániában tanítani. Ehhez magyar, mint idegen nyelv szak kell, amit manapság hungarológiának hívnak. A skandinavisztikához meg biztos azért nem írtak konkrétabb dolgokat, mert nincs mit írni. Azzal szerintem pl. úgy lehet elhelyezkedni Magyarországon, hogy mész Phd-re és tanítasz egyetemen vagy profitálsz abból, hogy megtanulsz skandináv nyelveket (de ne számíts rá, hogy perfektül megtanulsz nyelvszakon, mert az nem arra való). Ezek kívül a skandival nem hiszem, hogy mást lehetne kezdeni, max. ha egy munkahelyhez előírás, hogy bármilyen diploma, akkor jó. Ha sértegeted a válaszolókat, szerintem semmilyen választ sem fogsz kapni.
2009. okt. 6. 08:49
 6/9 anonim válasza:
0%
Az előző válaszoló már leírta a lényeget...a hasznosság pedig azt jelenti, hogy egy diplomával el lehet helyezkedni. Ez a diploma pedig nem igazán olyan.
2009. okt. 6. 11:31
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nekem nem kell semmihez ez a diploma csak tanulni aarok skandináviáról meg a dán nyelv kell, van egy szakmám és abban akarok dolgozni Dániában de semmilyen nyelvtudás nélkül nem lehet elindulni és itt azért jobban megtanítják biztos mint egy vacak nyelviskolában!

A magyar tanárság pedig egy felvetés volt csak de pl én úgy tudom hogy tolmácsnak el lehet vele menni amire van kint kereset ezt tudom. Vagy akár követségre is...azt nem tudom.

Nekem nem azért kell ez a képzettség mert ettől várom az életet!

De köszi a segítséget! :)

2009. okt. 6. 11:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát akkor ez pont neked való, ha a papír nem kell, csak a kultúráról, történelemről, irodalomról, nyelvről akarsz tanulni. Én nyelvszakos voltam az egyetemen. Ott nem a nyelvet tanítják első sorban. Ha meg akarsz tanulni egy nyelvet és most nulla szinten vagy belőle (dán), akkor úgyis járnod kell külön szerintem.
2009. okt. 6. 12:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm szépen :)
2009. okt. 6. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!