Nehéz bekerülni az Elte Skandinavisztika szakára?
Elég magas a ponthatár (ld. felvi.hu), de teljesíthető, ha valaki általánosan nagyon jó érettségit ír vagy odafigyel a felvételi tárgyaira. :)
Ez a tanegységlista:
Ilyen tárgyakat kell elvégezni.
Egyébként három csoport/szakirány adja ki a skandinavisztikát: a dán, norvég és svéd. Egyszerre csak egy szakirányon lehetsz (ha norvégon vagy, nem lehetsz dánon vagy svéden stb.).
Második vagyok.
Van szakosodás, de tekintve, hogy 3 év alatt szerzel elég nyelvtudást ahhoz, hogy kimenj, nem hiszem, hogy itthon maradsz mesterképzésre. :) Majd kint megcsinálod valószínűleg.
Hogy milyen? Kemény. Nekem legalábbis az volt, mert a nyelv valahogy nem akart rögtön menni, pedig szorgalmas voltam. Szintén svéd. Nagyon sok külön jegyzetet és gyakorlót kellett vennem, mire jól ment. De persze ez nem a szakot minősíti, csak engem. :P
A nyelv mellett történelem, irodalom, nyelvészet (fujj) és kulturológiával foglalkozó tárgyaid lesznek. Mivel a magyar közoktatás nem nagyon szentel figyelmet az északi népeknek középiskolában ezért garantálom, hogy kb. minden teljesen új lesz. Ezért a töri is kicsit kaotikus a fejekben az 1. félévben. Nincs mit mihez kötni.
A tanárok egyébként jófejek, nekem egyikükkel sem volt gondom, szóval attól nem kell tartani. Az mondjuk igaz, hogy mivel népszerű szak, nincs babusgatás, mint mondjuk finn szakon, ha hü@*e vagy, megbuktatnak azt helló.
Nyelvből asszem csak 2x bukhatsz, utána nem veheted fel a tárgyat többé.
Egyéb kérdés? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!