Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha a Debreceni Egyetem vegyész...

Ha a Debreceni Egyetem vegyészmérnök szakára vesznek csak fel, szerintetek érdemes inkább várni egy évet, és jövőre újra jelentkezni BME-re?

Figyelt kérdés
Azt akarom, hogy érjen is valamit a diplomám, ha már egyszer évekig tanulok...

2013. máj. 19. 17:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én is az elsőnek adok maximálisan igazat!

(azzal kiegészítve, hogy - szerintem - egy hangyányit sznob vagy)

2013. máj. 20. 20:54
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem vagy sznob... csak egyszerűen nem hiszem el, hogy az egyikre a ponthatár 300, a másikra meg 427 és nincsen minőségbeli különbség... A felvettek átlagpontszámairól már nem is beszélve... mert ott is kb. 100 pont a különbség.
2013. máj. 20. 21:45
 13/23 anonim ***** válasza:

Nem írtam, hogy többet. Pont azt írtam, hogy szerinted ér többet. :

"Ha (ahogy írtad) "csak" a Debreceni Egyetemre"

2013. máj. 21. 20:02
 14/23 anonim ***** válasza:
Amúgy a pontokból az jön le, hogy az okosabbakat veszik fel. Az nem, hogy ott jobb a képzés.
2013. máj. 21. 20:04
 15/23 anonim ***** válasza:
Sőt, még az sem, mert eltérő a felvételi kritérium, és a szóbeli felvételi pontozása sem mindegy.
2013. máj. 21. 20:06
 16/23 A kérdező kommentje:
81%-os válaszoló, nem tudom már mit higgyek, mert több helyen is utána olvastam és kb. mindenhol (beleértve a Felvi Tájoló c. kiadványt is) azt írták, hogy a DE-n a leggyengébb a képzés (3. a három közül a rangsorban). Veszprém kilőve, mert veszprémi vagyok és önállósodni szeretnék 19-20 évesen. Bár tök mindegy... az én hibám, hogy nem vesznek fel, mert nem tanultam eleget. Csak magamat okolhatom. Azért köszönöm a segítségeteket! :)
2013. máj. 22. 15:13
 17/23 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy ha utálsz tanulni, akkor miért oda jelentkezel ahol - szerinted - a legtöbbet kell tanulni?

Valaki itt írta, hogy az életben nem attól leszel jobb, hogy milyen egyetemen végeztél Magyarországon, hanem a tudásod és a tehetséged fog minősíteni!

(A világon van egy pár "sztár" egyetem, aminek az elvégzése valóban sok előnyt jelenthet, de ilyen egy sincs Magyarországon, bár a magyar egyetemek a ranglistákon viszonylag jó helyen állnak.)

2013. máj. 22. 15:55
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha azt írták hogy a leggyengébb, akkor lehet az, de a felvételi pontok sok mindentől függnek.
2013. máj. 22. 20:11
 19/23 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező valamiféle önigazolást akar: tanulni utál, de a "legjobb helyre" akar menni, más nem is jó?...

(én nem láttam a hivatkozott kiadványt, de egy ismertető anyagban kizártnak tartom hogy karokat minősítsenek)

2013. máj. 22. 23:01
 20/23 A kérdező kommentje:
Egy: nem utálok tanulni, csak nem tanultam eleget, mert lusta voltam és most "meg van a böjtje". Kettő: Nem minősítették, hanem számadatok alapján sorrendet állítottak fel. (Statisztikák alapján: nyelvvizsgák, emelt érettségik, felvettek pontátlaga...stb.)
2013. máj. 22. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!