Ahhoz, hogy pszichológus legyek ahhoz muszály emelt bioszra mennem?
előttem válaszlóbak:
"Mert a pszichológia szakon lesz anatómia, élettan, neurológia."
Nagyon nem lesz ilyesmi. ??????????????????????????
Ezt Te honnan veszed? Őszintén érdekelne. Nem tudom elképzelni ezen ismeretek nélkül a pszichológia oktatást manapság sem.
Mert nekem voltam ilyen tárgyaim pszichológia szakon. Nem is akármilyen színvonalon és töménységben.
Köszönöm a válaszokat nagyon ! A MUSZÁJ szó miatt pedig elnézést :D
Tehát akkor mindenképpen kell nyelvből , magyarból ,matekból , töriből és bioszból emelt vagy közép érettségit letennem ? :)
Kedves kérdező ezek a jelentkezés feltételei 2013-ban. Azt hogy jövőre mi lesz senki sem tudja előre. Talán a minisztériumban sem.
Pszichológia szakra az alábbi tárgyak lehetnek megfelelőek felvételi tárgynak.
kettőt kell választani: biológia v. magyar v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(angol, francia, német, orosz) (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)
Tehát eredeti kérdésedet megválaszolva nem kell feltétlenül emelt biosz, sőt még bioszból érettségizned sem kell, ha nem akarsz. Viszont ha nem megy a biosz akkor az alapozó tárgyakkal lehetnek gondjaid. Emelt érettségi valamelyikből kell. Ami meg csak saját vélemény, mivel rengetegen jelentkeznek pszichológiára, magas a ponthatár értelemszerűen a 2 emelt amivel van esélyed bejutni.
nem biztos, hogy jó ötlet a két emelt.
Ha van nyelvvizsgája is, és abból meg az emeltből összejönnek a plusz pontjai, akkor a második emeltért már semmit nem kap... viszont esélyes, hogy kevesebb pontot ér el az emelten, mint a középen, tehát még bukik is valamennyit pontszámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!