Szerintetek erőltessem a dolgot? Egyetem vagy munka?
Ha jól sejtem a BME-re jársz? Elcseszted az első két évet és most nehezen építesz rá...
Nézd diploma nélkül nagyon nehéz elhelyezkedni, és bebizonyítani, hogy ér is annyit a tudásod. A jövedelmed jobb esetben sem éri majd el a diplomások jövedelmének harmadát. Az azért tény, hogy egy BME elismert egyetem külföldön is....de ha diplomád sem lesz, mennyit fog érni a tudásod? Lehet most kapsz egy csalogató állást, de nem fog kitartani a következő 40 évben, míg dolgoznod kell. Előbb-utóbb fel kell mutatnod egy diplomát is, ha ezt nem bírod, menj át másik egyetemre, de legyen papírod....
Előttem szólóval maximálisan egyetértek..
Az hogy a nagyvilágba érettségivel egyéb papír nélkül majd hú de jól boldogulsz azt megnézném. Sajnos a világ papír orientált. Én diploma v szakma nélkül csak lóti-futi lehetsz kint is. Igaz abból meg lehet élni, de csak meg lehet semmi több.
Csináld meg a diplomát mindenféleképpen. Ha a mostani suli túl erős akkor nézz szét hol tudnál még tanulni, ahol könnyebb. Egy kevésbé preferált egyetem diplomája is 1000000* jobb mint a semmilyen. Pláne mérnökinfóból...de szakot is válthatsz ha gondolod. Csak olyat nézz ki, ahol sok tárgyadat el tudsz fogadtatni, akkor nem lesz akkora gáz. (én ezt tenném a helyedben)
Köszönöm a válaszokat! Megfontolom amiket tanácsoltatok. Pár kérdésre válaszoljak:
- nem ez nem a BME, a győri SZE-re járok.
- milyen munkák: osztrákokhoz tudnék menni napi 50-100 euroért lóti-futizni. A másik webfejlesztés & reklám stb. Ez egy éven belül többet hozna, mint az osztrák meló. A harmadik pedig egy ingatlaniroda berkein belül értékbecslés és közvetítés. Utóbbihoz 1-2 papírt kell szerezni de nem vészes.
Ezekbe biztos vagy? Külföld lóti-futi: napi 100 Euro?? Nem tudom elhinni, ne haragudj. Nekem diplomával, rendelkező, képzettséget igényló állásban lévő ismerőseim nem keresnek ennyit Ausztriában.
Web fejlesztés ?? Valamilyen cég ajánlott munkát? Vagy vállalkozásra gondoltál? Mert a vállalkozás az nagyon jó lehet, de előbb megrendelés kell...Az tök mindegy a piacon egy ilyen munkáért mennyit el lehet kérni, de azt elérni hogy ezt a munkát tőled rendeljék na az nem egyszerű folyamat. Ezt bőven csinálhatod egyetem mellett is.
Ingatlan...itt is van állásajánlatod? Az is idő mire ezeket a végzettségeket beszerzed eltelik, 0,5-1 év (nem tudom mennyi idő a tanfolyam) Mert hidd el, minden szakma jó, ha találsz a képzettséggel jó állást...csak nekem más a tapasztalatom.
Egytől-egyig mind igaz. Gondoltam, hogy szkeptikusak lesztek ezzel kapcsolatban, nem csodálom. Ha nem tudnám biztosra őket maradnék itt a suliban, mint a langyos víz. De azért valljuk be jó pénzek ezek, és elborzaszt, hogy friss diplomásként 2-3 év múlva a töredékét sem biztos, hogy megkeresem. Ezzel szemben addigra egy kisebb tőkére tennék szert amiből már lehetne építkezni. Ezért elgondolkodtató, hogy mitévő legyen az ember. Nos ezek fényben kíváncsi vagyok a további véleményekre!
Utolsó: webfejlesztés, kicsit elnagyoltam, ne gondolj multikra, meg alkalmazotti állásra. Simán a netes reklámozásból is nagyon jól meg lehet élni egy 2-3 fős csapattal. Ingatlanügyletek meg szerencsémre családi vállalkozás formájában történnek, tehát semmi akadálya, hogy mire megszerzem a papírokat addigra a szakma nagyját is magaménak tudhassam. Az osztrák munka meg szintén egy barátom jóvoltából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!