Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az orvostanhallgatók nagyképűb...

Az orvostanhallgatók nagyképűbbek az átlag egyetemistánál? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2013. máj. 10. 19:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én csak kettőt-hármat ismerek, egyik se nagyképű, egyik sincs elszállva magától, hogy ő most orvosis. Valahol büszkének érzem őket, de legyenek is! De le nem szólnak másokat és nem panaszkodnak.

Ellenben meg tudom érteni azt, ha egy olyan orvosisnak, akinek csak átlagos vagy picit alatta van a memóriája, alig van szabadideje.

Manapság semmibe veszik azokat, akiknek nem jók a képességeik, hanem a szorgalmukkal kompenzálnak.

Én pl. könnyű szakra járok, erre egyszerűen nem lehet mást mondani. Mégis, ha átlagoljuk, talán másfél órát is tanultam délutánonként, hogy ne torlódjon zh-k előttre a tananyag (sok évközi zh volt). Ez a másfél óra nem volt megterhelő, előtte-utána beülhettem bárhova, hazakísérhettem bárkit, mehettem közösségbe, hobbijaimmal is foglalkozhattam. Tehát nem panaszkodom...

Nade ha mondjuk én az orvosira járnék, ez a másfél óra jóval több lenne délutánonként...

Úgy tudom, régen nem szólták le azt, aki ugyan butább, de szorgalmas...

2013. máj. 11. 09:24
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki orvosnak megy abban az emberben alapból van egy kis felsőbbségi komplexus. Mondom ezt úgy, hogy én is orvostanhallgató vagyok :) Bár minden szakon vannak nagyképűek, de szerintem az orvosin több ilyen van. A szüleim és a nagyszüleim is szakmunkát végeznek és rengeteget tettek azért, hogy én egyetemre járhassak. Keményen dolgoznak és tisztességes emberek. Én olyan értékrendet hoztam otthonról, hogy az embert nem az alapján ítéljük meg mi a munkája hanem, hogyan végzi az adott munkáját. Ennek ellenére bekerültem egy olyan környezetbe ahol mindenki el volt szállva magától mert orvostanhallgató és ez kicsit rám is átragadt, 3 hónap múlva amikor haza mentem a szüleimnek is feltűnt és kicsit helyretettek. Azóta minden okés és nem vagyok elszállva magamtól. Ennek ellenére büszke vagyok arra amit elértem, hogy orvosnak tanulhatok és majd embereket gyógyíthatok.
2013. máj. 12. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!