Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak egyetemen szerezhetek...

Csak egyetemen szerezhetek tolmács/forditó szakmát?

Figyelt kérdés
Szeretnék tolmácsként dolgozni, mert szeretem az idegennyelveket, jelenleg angol, német, amin meg tudok szólalni, de még szeretnék valami különlegesebb nyelvet is megtanulni. Segitsetek, hogy hol kezdjem el a tanulást? Mert ha csak egyetemen keresztül, akkor azt nem tudom vállani, sajnos. Van valamilyen okj erre a szakra? Elöre is köszi a válaszokat!
2009. szept. 29. 13:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
igazán csak egyetemen lehet. ezegy elég kemény és nehéz szakma
2009. szept. 29. 13:16
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Ha perfekt beszéled a nyelvet, nem feltétlen fognak töled papirt követelni! Bàr itthon ez a modi, de egy felsöfoku nyelv vizsgàval màr eltudsz helyezkedni szerintem, de az is kemény pénz! Szerintem még a franciàt tanuld meg, az a 3. legfelkapottabb nyelv, s kevesen beszélik tökéletesen!
2009. szept. 29. 13:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem mindenhol kérik a végzettséget. Én szakfordító vagyok, bölcsészdiplomával, de fordítói végzettség nélkül. Van egy ismerősöm, aki szintén dolgozott fordítóként, érettségivel. Viszont ő évekig élt kint.

Ha tolmács vagy fordító akarsz lenni, akkor nagyon-nagyon meg kell tanulnod az adott nyelvet. Egy sima felsőfok nemigen lesz elég, mert rengetegen jönnek ki az egyetemről minden évben, és sokan fordítani meg tolmácsolni akarnak. Ha az egyetem semmiképpen nem megy, akkor marad az, hogy kimégy külföldre néhány évre.

2009. szept. 29. 13:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az egyetemi diploma olcsóbb mint a felsőfokú nyelvvizsga. És valamelyik kell.
2009. szept. 29. 13:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Már hogy lenne olcsóbb, ne írkálj már marhaságokat.

Egyrészt tolmács & fordító mesterképzésen tudsz egyszerre két idegen nyelvvel is foglalkozni, míg a sima szakfordító képzéseken csak eggyel.

Másrészt a tolmács & fordító mester belépési feltétele min. egy alapdiploma + legalább az egyik idegen nyelvből egy felsőfokú, a másikból pedig egy középfokú nyelvvizsga.

Akkor szerinted így melyik az olcsóbb?

2011. jan. 15. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!