Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bejuthatnék a BME Mechatronika...

Bejuthatnék a BME Mechatronika szakra?

Figyelt kérdés

Szóval most 9.es vagyok és reálból mindig jó voltam. Matekból 5 vagyok neha becsuszik 1-2 négyes. Fizikából szìnötös vagyok. Viszont humánból annyira nem. Általában meg van félévkor/évvégén a 4es-5ös.. De nem tudom hogy meg lesz e majd a 450 pont a mechatronikàra(mert most a ponthatár 451pont). Ahhoz kellene emelt matek meg emelt fizikábol is 5ös.

Eddig a gépészmérnöki tetszett. De most megtalaltam a mechát és ez jobb. A jövő :) Szerintetek megvalósìtható?

2013. máj. 1. 20:20
 1/6 anonim válasza:

humán egyáltalán nem kell hozzá de legyen meg belőle a 4-5ös mert ugye összességében számít a pontokba. JELENLEG egy emelt érettségi kell, a fizika jobb választás lenne szerintem. meg nem árt ha csinálsz mondjuk egy nyelvvizsgát meg egy ecdl-t az is pluszpont plusz a nyelvvizsga kell a diplomához úgyhogy jobban jársz ha addig csinálod meg amíg nem olyan kemény a hajtás :D

amúgy majd meglátod milyenek lesznek a ponthatárok ha odaérsz mert pl tavaly bme-re nevetségesen alacsonyak voltak a ponthatárok minden szakon

2013. máj. 1. 20:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia:) köszi a választ. Tudom h humán nem kell hozzá..csak ugye a pontok miatt. A nyelvvizsgám meglesz..lehet h 2is német ,angol
2013. máj. 1. 20:37
 3/6 anonim ***** válasza:

ecdl vizsgáért nem adnak plusz pontot, nem?

egyébként simán meglehet, a jó emelt érettségi és minnél több pont nyelvvizsgákból a titok. nehogy azt hidd h oda csak kitűnők járnak :)

az emberek 70% magyarból középsuliban nem volt ötös (legalábbis mérnökin), sőt általában senki sem szereti, azért is mennek reál irányba tovább.

2013. máj. 2. 10:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hát én se szeretem. Csak valahogy össze kell majd jönnie a 450 pontnak. Bàr addig remeljuk majd változik
2013. máj. 2. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Azért ne szomorodj el nagyon, ha nem sikerül a BME-re bekerülni. Más egyetemeken, főiskolákon is van mechatronika/automatizálás szakirány a gépészmérnök képzésen belül, ott is megtanítják a szakmát.

A Bánkin is van mechatronika szakirány, de úgy hallottam, hogy az kb megegyezik a gépész képzésükkel.

2013. máj. 3. 18:54
 6/6 anonim válasza:

idén 441 volt, én most vagyok végzős, és én is ebben a pályában gondolkozom :)

ha lesz felsőfokú nyelvvizsgád, az +40 pont, és ha emelt érettségit teszel mondjuk matekból, az +50 pont (eddig 90)

Aztán ha az emelt matek mondjuk 90%-os lett, az 90 pont, ha a közép fizika 90%-os, az megint 90 pont.

Pontduplázás esetén a matek és fizika pontjaid duplázódnak, tehát 2*(90+90)=360 pont

Feljebb taglalt pluszpontok: 360+90=450 pont.

Voilá: Máris megvan :)

nyilván ez azért teljesítmény kell hogy legyen! Én úgy vagyok vele, hogy ha nem jön össze, gépészmérnökire elég a 380, és azért azt csak összeszedem valahogy :D

Egyébként itt:

[link]

Az áll, hogy matek-infoval is felvételizhetsz mechára, és az info tudtommal nem egy hű de megerőltető feladat.

2013. szept. 2. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!