Ti hogyan váltottatok szakot? Átvettek titeket vagy újrafelvételiztetek?
Két félévem le fog menni.
Voltam olyan balga, hogy nem adtam be új jelentkezést, és nem adtam be újraérettségire se (szintemelő kellett volna matekból; jól sikerült a közép ugyan, de csak 398 pontom van/volt). A következő felvételi eljáráskor a 4. félévemet fogom taposni.
A 7 félévből ha lemegy 4... Hááát nem tudom úgy megéri-e. Főleg egy másik 7 féléveset lényegében elölről kezdeni... Akkor már nem csúszhatok, vagy fizetősön fejezem be. Arra pedig nem biztos, hogy lesz keret, sőt.
Környezetmérnök hallgató vagyok, namost ebből vagy rám ismernek vagy nem. De a velem egy szakra járók közül sokan tesznek fel itt hasonló kérdést, látszik ebből is a szak létjogosultsága. :D
Szóval a gimiben nem túl könnyen tanultam, rossz tanulási módszerek és kicsi önbizalom.
Így nem mertem olyan szakokra pályázni, mint energetikai mérnök, vegyészmérnök stb. Pl. kémiából hülye is voltam, de mostmár értem a régebben problémás részeket.
Mostmár szeretnék energetikai mérnök vagy vegyészmérnök lenni.
Legjobb lenne két félév után lelépni.
De nem hinném, hogy felvennének úgy, hogy gyengébb egyetemre járok, beszámítható tárgyam alig van; a tavalyi pontszámom nem volt meg (398 kevesebb, mint a fent nevezett szakok 400 feletti ponthatára).
Azt érzem, hogy van bennem tartalék. Egy nehezebb szakon is, mostmár tudom, megállnám a helyemet. Igen, sok bukással és őrült kevés szabadidővel. De cserébe jó munkaköröm lenne, nem 10-12 órázással, így legalább gyermekneveléskor lenne szabadidőm (lány vagyok) a gyermekeimre.
Passziválás kevésbé megoldható.
Tudom, csak akarat kérdése.
De tényleg kilátástalannak tűnik. De azt is csak úgy lehet, ha mellette nappalin tanulok, tehát kell nézni OKJ-t, kell biztos elhatározás és kemény készülés a matek szintemelőre.
Tudom, kusza és hosszú eddig, de nehéz máshogy leírni. Szóval újrafelvételi nehezen járható út, át szerintem nem vennének sehova.
Ez a szak szörnyűség. Megfigyeltem, az utca embere is érzi, hogy ez egy nagy nulla. Például nem tudják egyben kimondani a nevét. Benne van az emberekben, hogy ez nem mérnöki, ez nem lehet mérnöki. Nem tudják kinyögni, mert nem tartják mérnökinek.
Semmire se jó, semmihez se ért, aki elvégzi. Elhelyezkedni nem tud benne, de nincs is ilyen szakma itthon, csak tömeges képzés rá. :D Ha kérdezik, na és mi a dolga egy környezetmérnöknek, általában megmondom, hogy diplomás munkanélküli, akit jó esetben felvesznek árufeltöltőnek.
Én nem akarom ezt... Remélem életem legrosszabb döntése volt.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!