MoME formatervezés alapképzésre a bejutás nehéz?
Hamarosan a továbbtanuláshoz érkezek és már el kellene döntenem, hogy hova szeretnék menni továbbtanulni. Mindig is foglalkoztattak a szép dolgok, az ízléses, modern bútorok. Nagyon szeretnék ezzel foglalkozni a későbbiekben, bár eddig azt nem tettem meg, hogy előkészítsem magam. Interneten találtam rá erre ez egyetemre. Mit gondoltok, ez az irány ezen az egyetemen megfelelő lesz nekem? Mi szükséges a felvételihez? Rajztudás, munkák? A tandíjak hogyan alakulnak?
Még 1 évem van.
Előre köszönöm a válaszokat!
Aha, értem... Annyi biztos, hogy nagyon jól kell tudni rajzolni. Az első lépés szerintem, ha keresel egy magánrajztanárt, aki felkészít. Tanulmányrajzokat, látvány utáni rajzokat kell sokat csinálni: csendélet, portré, egészalakos stb. De ami talán ennél is fontosabb az a kockológia és a természeti formák rajzolása. Egy formatervezőnek piszok jól kell térben gondolkodnia, hiszen munkája során a végeredmény is egy 3 dimenziós tárgy lesz. Emiatt rajzi tudáson kívül érdemes valamilyen szobrászati tevékenységet is csinálni: agyagból mintázás, makettezés stb.
A következő szint a programismeret. A Photoshop alapműveltség. Plusz elég jól kell tolni a 3D látványokat. Úgyhogy el kell kezdeni ezt is tanulni. Erre vannak tanfolyamok, vagy pénztárcakímélőbb ha neten tutorialokat nézegetsz (pl 3D Max, Maya).
Ha nem válaszolnak, akkor magadnak kell utánanézni hogy milyen munkákat szoktak általában csinálni és azt milyen módon prezentálják. Google-ban böngészni, hg-n, stillblog-on, egyéb design oldalakon.
tegnapi 23:05-ös voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!