Igazából még csak 11. osztályba járok, de már most nyaggatnak szüleim, hogy érdemes lenne majd a Bécsi Egyetemre mennem. Informatikát szeretnék tanulni, programozást. Szertintetek a BME, vagy a Bécsi Egyetem elismertebb? Más alternatívák is jöhetnek! :)
Köszi a válaszokat előre is!
2009. szept. 25. 22:30
1/8 anonim válasza:
Bécsi Egyetem fogalmam sincs milyen:)
A BME viszont nagyon jó suli, mindegyik szaka színvonalas
2009. szept. 25. 22:33
2/8 anonim válasza:
A BME nagyon jó. Én oda járok és nagyon szeretem. Viszont a villanykarosok kb negyede lesz csak mérnök, szóval hajrá ;)
A Bécsi egyetem nem tudom milyen... Csak gondolj arra, hogy milyen szívás bécsbe utazgatni, ha hétvégenként haza akarsz járni,akkor azt felejtsd el... Tőlünk senki sem megy haza a keményebb hetek előtt mert a sok pakolás, utazás elég sok időt kivesz a tanulásból.
Ha meg csak a német miatt csinálod, akkor a BME-n is vehetsz fel németül tárgyakat, de ennek nézz utána.
2009. szept. 25. 23:06
3/8 anonim válasza:
Előző vagyok. Esetleg megpróbálhatod az ELTE informatikát is, de az más képzés mint a BME-n, meg van a Neumann János főiskola. Elvileg az se olyan rossz még, de nézz utána. Én kb ezeket írnám a BME meg a Bécsi cucc után a listára
2009. szept. 25. 23:09
4/8 anonim válasza:
A Bécsi szerintem színvonalasabb, nem beszélve arról, hogy a nyelvtudásod is rengeteget fejlődne. Viszont szinte lehetetlen, hogy bekerülj a bécsire. Anyukám egyik munkatársának a lánya orvosira akart menni Bécsbe. Külföldieknek van kb 50 hely, a felvételiben kb a negyede volt biosz/kémia a többi a nyelvvel kapcsolatos nyelvtani, pszichológiai tesztek. A lány végig kitűnő volt egy színvonalas iskolában biosz fakton, felsőfokúja volt németből, de a német anyanyelvű Németországból jövő diákokkal semmi esélye nem volt. A Semmelweisre simán felvették. Ez lehet, hogy csak az orvosin van, de lehet hogy infon is.
2009. szept. 25. 23:43
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Soproni vagyok, úgyhogy Bécs a hazautazás szempontjából még jobb is lenne, mint BP, de nem ez fog dönteni.
2009. szept. 25. 23:56
6/8 anonim válasza:
OFF: A Neumann János Főiskola jelenleg Budapesti Műszaki Főiskola- Neumann János Informatikai Kar néven működik.
Egyébként a BME-nek nagyon jó neve van, és a kikerülők közül szinte mindenki kap állást első körben.
A bécsi dologról még én sem hallottam, ennek az osztrák médiában kéne utánanézned, hogy mit írnak/ mondanak róla.
2009. szept. 26. 09:26
7/8 anonim válasza:
én is a BME-re szavazok, én is oda járok, piszok nehéz, de utána nagyon könnyű állást találni, és külföldön is szeretik a bme-seket :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!