Még ugyan messze vagyok a a felsőoktatásról, de építőmérnök szakmában gondolkodom. Hozzáértőkhöz (hallgatók, vagy bárki, aki tud hasznos információval szolgálni) lehetne pár kérdésem?
Nagyon megfogott ez a szakma, BME-n vagy a Debreceni Egyetemen szeretnék tanulni. Melyik lenne a jobb választás, melyikkel tudok könnyebben elhelyezkedni?
Lehetetlen megtanulni a tananyagot egy-egy vizsgára, vagy azért hozható egy jó szint?
Kollégium milyen? (Sajnos nem nagyvárosban lakom, mindenképp kolis leszek.)
Milyen tantárgyak vannak? (Jó, persze, matek, fizika, s a többi, de ha valaki kicsit bővebben le tudná írni, nagy-nagyon megköszönnöm.)
A tanárok milyenek? (Csak azért kérdezem, mert hallottam már olyat, hogy direkt buktatták a diákokat, csak úgy 'hobbiból'.)
Ha fizikából emelten érettségizem, akkor egy kicsit könnyebben veszem az akadályokat az elején? Érdemes tanulni rá az informatika helyett? (Ha jól láttam az is elég a felvételihez.)
nyelvtudás gondolom szükséges, ez félig-meddig kipipálva, eddig középfokú szóbelim van angolból, most szombaton megyek írásbelizni.
Illetve ha még bármi mást le tudtok írni ezzel kapcsolatban, nagyon hálás lennék.
5 éve végeztem BME Építőkaron.
Ha csak a papírt nézik, akkor a BME a legfelső kategória, tartalomtól függetlenül.
Tantárgyak: [link]
Itt találsz a "Képzések" alatt Mintatanterveket, azt fusd át.
A tanárok 99%-ban értelmes, normális emberek, a maradékot túl kell élni.
Én nem voltam kollégista, ez elég komoly hátrány volt, minden háttérinfót gyorsabban szereznek meg a kollegisták, a felsőbb évesek tudnak tanácsot adni, több ismerős, kapcsolati hálóval munkát is könnyebb szerezni, stb. Ha tudsz alapzaj mellett tanulni, ha van önkontrollod és nem bulizod szét magad, neked való. Ha "csend" kell a tanuláshoz, nehezebb lesz.
Reál gimiből jöttem, onnan nem kellett semmilyen extra pedálozás a matek-fizika vonalon, a szakközepeseknek volt inkább gond. Az alapozó tárgyak után fordul a kocka, a szakmai tárgyaknál a szakközepesek kerülnek előnybe.
A vizsgákról annyit, hogy sokszor inkább megoldandó feladat a sikeres vizsga, mint megértendő tananyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!