Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőoktatási szakképzésről...

Felsőoktatási szakképzésről alapképzésre?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy ha elvégzek egy kétéves felsőoktatási szakképzést, akkor utána mehetek tovább alapképzésre, de é év helyett két év alatt megszerezhetem a diplomát, mert beszámítják a szakképzést. Mi ennek a folyamata és a feltétele? Újra kell felvételiznem, vagy csak ki kell tölteni valami kérvényt, papírt?
2013. ápr. 12. 16:43
 1/5 A kérdező kommentje:
*három év helyett
2013. ápr. 12. 16:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Természetesen újra kell felvételizned. Ha van elég pontod az alapszakra (ugyanúgy mint aki simán érettségi után jelentkezett, max a felvételinél plusz pontod lesz az fsz. végzettséged miatt) akkor vesznek csak fel. Mivel kredit rendszerű a felsőoktatás az olyan tantárgyaknál amiket már tanultál fsz. képzésben kérheted a beszámítást. Úgynevezett kreditelismertetési eljárás keretében. (nem automatikus neked kell egyesével kéned tárgyanként). Azt lehet mondani hogy kb. egy évnyi tárgyat tudsz elfogadtatni a 2 éves fsz. képzésből a megfelelő alapszakon. Elvileg lehet hogy másodikos vagy..de lehet hogy össze vissza lesznek elfogadott tárgyaid, ami annyit tesz hogy végig kell járnod a 3 évet, csak szemeszterenként kevesebb vizsgád lesz mint a sima érettségivel érkező évfolyamtársaidnak. Én ezt nem annyira ajánlanám ha diplomát akarsz szerezni úgyis. Jelentkezz egyből alapképzésre, minek az a kitérő ha csak a felvételi pontszám miatt nem muszáj.
2013. ápr. 12. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Úgy alkotják meg az új képzéseket, hogy a rájuk épülő szaknál minimum az ottani kreditek 50%-a már meglegyen neked. Az első válaszolóval annyiban nem értek egyet, hogyha nincs hatalmas peched egymásra épülő tárgyakkal, akkor akár elsőben is felvehetsz harmadéves tárgyakat az üres óráid helyére, így a tényleges képzési idő vége előtt végezhetsz.
2013. ápr. 12. 19:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Corvinus Kertészmérnöki fsz képzésnél volt úgy, hogy automatikusan átvették a hallgatókat, ám most a másik intézményhez való csatlakozáskor is elvileg úgy van még, mint rég...

Felvin azonban a dokumentum kérvénytárban van egy olyan, hogy felsőoktatási szakképzési oklevélért járó kérvény, ami a záróvizsgán letett minősítésed alapján pontoz.

Pannon Egyetemnél volt ilyen, hogy:

5-ös = 400 pont

4-es = 360 pont

3-as = 320 pont

2-es = 280 pont

Érdemes ezeknél utána járni :)

2016. aug. 15. 23:12
 5/5 anonim ***** válasza:
az utolsó válaszolótól kérdezném hogy ez a pontszámítás amit írtál nem akkor van ha valaki már elvégzett egy alapképzést és úgy akar jelentkezni még egy szakra és úgy kapnak ennyi pontot? mert én azt olvastam hogy aki fna szakot végzett és ugyanazt akarja tanulni alapképzésen az a személy 30 pontot kap ha 5-re vizsgázni, 20-at ha négyest kap és 10 et ha 3-ast.
2016. aug. 27. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!