Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan működik a felsőoktatásb...

Hogyan működik a felsőoktatásban az átjelentkezés?

Figyelt kérdés

Jelenleg a BGF PSZK hallgatója vagyok, de a tavaszi vizsgaidőszak után szeretném befejezni, majd egy év múlva újrakezdeném valahol máshol (2014. szeptemberben)

Mi ennek a menete? Megérné passziváltatni az elkövetkezendő két félévet (a hallgatói jogviszony miatt) vagy már a vizsgaidőszak után iratkozzak ki a tanulmányi osztályon? Nem igazán vagyok képbe e téren.

Valamint, passzív félévért kell-e fizetni (önköltségesen vagyok) ?

2013. ápr. 2. 23:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Először ki kell nézned az intézményt ahova menni szeretnél, ott kell megérdeklődnöd, hogy fogadnak e. Átnézik az általad eddig megszerzett krediteket, és besorolnak hogy melyik félévre vesznek át. Miből kell újra vizsgáznod..vagy bepótolnod. Ha kiiratkozol a BGF-ről akkor nem tudsz 2014-től másik suliba menni, mert sehol sincs hallgatói jogviszonyod. Ekkor máshova csak új felvételi eljárással kerülhetsz be. Ha ki akarsz hagyni 1 évet, akkor mindenféleképpen passziváltasd magad, hogy a hallgatói jogviszonyod megmaradjon. Passzív félévért nem kell fizetni.
2013. ápr. 3. 01:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

Akkor ha nem iratkozok ki a BGF-ről, akkor van esély, hogy nem kell újrafelvételiznem, hanem csak átiratkozok egy másik suliba, ha átvesznek? Tehát így kihagyhatom a felvételi procedúrát?

2013. ápr. 3. 03:04
 3/4 anonim ***** válasza:
39%

Hát- nehogy kiiratkozz (meggondolatlanul)

Mert akkor műár nem biztos hogy "visszavesznek"

(ha mégis vissza akarnál nenni)

2013. ápr. 3. 04:00
 4/4 anonim ***** válasza:
39%

A "passziváltatás" (ha van már legalább két

lezárt érvényes féléved) nem kerül semmibe

2013. ápr. 3. 04:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!