Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » (Jó) Emelt biológia érettségi...

(Jó) Emelt biológia érettségi a nulláról, egy év alatt? Mi kell hozzá? Sikerülhet?

Figyelt kérdés
A lényeg a következő: Egyetemista vagyok, de ennek a tanévnek a végén itt szeretném hagyni szakomat, még elsősként, mert nem érzek benne semmi "kihívást"..nem szeretem. Rossz helyre jöttem. Jövőre szeretném beadni a jelentkezésemet az orvosira, mert mindig is az érdekelt...de eddig egyéb okok miatt, nem mehettem oda..Így most kb. pont egy évem lenne felkészülni biosz és kémia emelt érettségire. Beszereztem a mozaik kiadó sorozatát és az Oláh Zsuzsás könyveket is. A probléma az, hogy én közgazdasági szakközepet végeztem, ahol összesen 2 évig tanultam biológiát és 1 évig kémiát...amit ugyan akkoriban könnyen tanultam, de érzésem szerint ez a tudás nulla.:\ "Hozzáértőket" kérdeznék, hogy sikerülhet-e így jó érettségit írnom, valamint milyen könyveket érdemes még beszereznem pluszba...? Tehát a kérdés, "hogyan, mivel, meddig.." +Bármilyen gondolat,segítség, tanács segítene. Köszönöm mindenkinek előre is!:)

2013. ápr. 1. 01:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

itt jókat írnak: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

És mindenképp járnék magántanárhoz, szerintem simán sikerülhet, ha az akarat meg van hozzá.

2013. ápr. 1. 06:35
 2/16 anonim ***** válasza:

Ha tényleg rá tudod venni magad.hogy megtanuld és mindenáron ezt szeretnéd,akkor szerintem igen. :)

Egy tanár,aki tudja,hogy mit kérnek számon emelt érettségin nagyon sokat tud segíteni. Orvosira jelentkeztem és kémiából,bioszból fogok emeltezni.A biosszal nincs bajom.Január óta bevezették,hogy nem elég 1,hanem 2 emelt kell rá, így most az összes kimaradt emelt részt nézhetem át.. én is nemrég kezdtem belehúzni a tanulásba, szóval akiknek megvan hozzá az esze és ideje,akarata az fél év alatt is teljesíti.Majd meglátod mennyit tudsz megjegyezni.. :)

2013. ápr. 1. 09:56
 3/16 anonim ***** válasza:

Igen sikerülhet, főleg, ha ennyire akarod. Tulajdonképpen bioszból és kémiából nem a megtanulandó anyag a sok, hanem a feladatok, a begyakorlás. Ugye kémiából tudod, hogy elég sokat kell számolni, ahhoz az Ötösöm lesz kémiából c. kötetet tudom ajánlani, tanár nélkül is egész jól fel lehet készülni belőle, mert a legelemibb számításokkal kezdi, kvázi megtanít számolni. Bár én azért valakit mindenképpen javasolnék, legalább egy heti 1 alkalommal, hogy megkonzultáljátok, mi az ami egyáltalán kell (mert azért az Ötösöm leszből sem kell mindent megcsinálni), illetőleg ha valami mégsem világos, akkor tud segíteni. Nagyon jó még a Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire, Villányi Attila a szerző (mint az Ötösöm lesznek). Ebben vegyesen vannak elméleti és számolási feladatok, bár ide azért kell már valamennyi tudás. Azért szeretem, mert tematikus, de van külön összefoglalója az általános, szervetlen és szerves kémiának is.

Bioszból a Mozaikos nagyon jó, talán az egyik legjobb. Az Oláh Zsuzsással nekem az volt a bajom, hogy 1 baromi unalmas, 2 sok mindent leír, ami még emelt szinten sem kell. Bőven elég a Mozaikos. Feladatgyűjteményekből egész jó a nagy zöld (Szerényi Gábortól) és a Sebőknés kötetek, 3 db fehér, az egyikben konkrétan érettségi feladatsorok vannak, akkor van olyan, ami a szóbeli részére készít fel, a szövegelemzősre és a 3. (sztem az egyik legjobb könyv), az esszére és a szóbelire egyaránt felkészít, azt mindenképpen tudom ajánlani.

Na, azt hiszem mindent megírtam kisregényben, van még kérdésed szólj nyugodtan :)

2013. ápr. 1. 12:00
 4/16 anonim ***** válasza:
Kémiából azokat a Villányi Attilás könyveket , amiket az előző válaszoló leírt , mindenképp szerezd be. Mert én el se tudom képzelni az emelt érettségit ezek a könyvek nélkül.
2013. ápr. 1. 20:19
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!
2013. ápr. 2. 02:50
 6/16 anonim válasza:

én is hasonló helyzetben vagyok. Budapesten hol tudnám megvásárolni a Mozaikos könyveket? Bármely könyvesboltban megtalálhatom? esetleg valahol az 5ik kerületben..?

Bocsánat, kérdés a kérdésben..sorry

2013. ápr. 2. 20:25
 7/16 A kérdező kommentje:
Én a Mozaik Kiadó honlapjáról rendeltem közvetlenül! Egyszerűbb.. :)
2013. ápr. 3. 00:14
 8/16 anonim válasza:

Köszi szépen a tanácsot. felmentem a honlapra de van egy pár könyv. Melyiket kellene akkor megvennem? Nagyon az alapokról kellene kezdenem.

[link]

2013. ápr. 3. 11:39
 9/16 bensdorp ***** válasza:

Ezek a legalapvetőbbek és legfontosabbak:

[link]

[link]

[link]

2013. ápr. 3. 14:47
 10/16 anonim válasza:

[link]

és ez miben különbözik attól amit te linkeltél 10-es könyvet?

2013. ápr. 12. 04:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!