(Jó) Emelt biológia érettségi a nulláról, egy év alatt? Mi kell hozzá? Sikerülhet?
itt jókat írnak: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
És mindenképp járnék magántanárhoz, szerintem simán sikerülhet, ha az akarat meg van hozzá.
Ha tényleg rá tudod venni magad.hogy megtanuld és mindenáron ezt szeretnéd,akkor szerintem igen. :)
Egy tanár,aki tudja,hogy mit kérnek számon emelt érettségin nagyon sokat tud segíteni. Orvosira jelentkeztem és kémiából,bioszból fogok emeltezni.A biosszal nincs bajom.Január óta bevezették,hogy nem elég 1,hanem 2 emelt kell rá, így most az összes kimaradt emelt részt nézhetem át.. én is nemrég kezdtem belehúzni a tanulásba, szóval akiknek megvan hozzá az esze és ideje,akarata az fél év alatt is teljesíti.Majd meglátod mennyit tudsz megjegyezni.. :)
Igen sikerülhet, főleg, ha ennyire akarod. Tulajdonképpen bioszból és kémiából nem a megtanulandó anyag a sok, hanem a feladatok, a begyakorlás. Ugye kémiából tudod, hogy elég sokat kell számolni, ahhoz az Ötösöm lesz kémiából c. kötetet tudom ajánlani, tanár nélkül is egész jól fel lehet készülni belőle, mert a legelemibb számításokkal kezdi, kvázi megtanít számolni. Bár én azért valakit mindenképpen javasolnék, legalább egy heti 1 alkalommal, hogy megkonzultáljátok, mi az ami egyáltalán kell (mert azért az Ötösöm leszből sem kell mindent megcsinálni), illetőleg ha valami mégsem világos, akkor tud segíteni. Nagyon jó még a Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire, Villányi Attila a szerző (mint az Ötösöm lesznek). Ebben vegyesen vannak elméleti és számolási feladatok, bár ide azért kell már valamennyi tudás. Azért szeretem, mert tematikus, de van külön összefoglalója az általános, szervetlen és szerves kémiának is.
Bioszból a Mozaikos nagyon jó, talán az egyik legjobb. Az Oláh Zsuzsással nekem az volt a bajom, hogy 1 baromi unalmas, 2 sok mindent leír, ami még emelt szinten sem kell. Bőven elég a Mozaikos. Feladatgyűjteményekből egész jó a nagy zöld (Szerényi Gábortól) és a Sebőknés kötetek, 3 db fehér, az egyikben konkrétan érettségi feladatsorok vannak, akkor van olyan, ami a szóbeli részére készít fel, a szövegelemzősre és a 3. (sztem az egyik legjobb könyv), az esszére és a szóbelire egyaránt felkészít, azt mindenképpen tudom ajánlani.
Na, azt hiszem mindent megírtam kisregényben, van még kérdésed szólj nyugodtan :)
én is hasonló helyzetben vagyok. Budapesten hol tudnám megvásárolni a Mozaikos könyveket? Bármely könyvesboltban megtalálhatom? esetleg valahol az 5ik kerületben..?
Bocsánat, kérdés a kérdésben..sorry
Köszi szépen a tanácsot. felmentem a honlapra de van egy pár könyv. Melyiket kellene akkor megvennem? Nagyon az alapokról kellene kezdenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!