Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » OKJ-ra csak gimi után lehet...

OKJ-ra csak gimi után lehet menni?

Figyelt kérdés
szakközép után semmiféleképpen nem ? :O

2013. márc. 27. 22:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Aminek érettségi a feltétele, ott teljesen mindegy, milyen érettségid van, szakközép, gimi, esti vagy nappali.

És van OKJ képzés, amire nem is kell érettségi.

2013. márc. 27. 22:18
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
van olyan, amihez érettségi kell, van, amihez elég a 10, vagy 8 osztály, meg van, amihez főiskola kell? milyenre szeretnél menni?
2013. márc. 27. 22:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem. OKJ képzés sok szenten van..

lehet olyan okj szakma ami csak 8 általánost kíván

lehet olyan okj szakma ami 10. osztály után elkezdhető

és vannak azok az okj szakmák amik érettségihez kötöttek..nem csak gimnáziumi érettségi jó, hanem a szakközépiskolai érettségi is..

2013. márc. 27. 22:19
 4/15 anonim válasza:

OKJ-s képzésre bárki mehet. Általában érettségihez kötöttek a tanfolyamok, de van olyan képzés is, amihez nem kell.

Érdemes megnézni, mert ősztől változik az OKJ-s képzés követelménye, és olyanhoz is érettségi fog kelleni, amihez jelenleg nem. (azt is hallottam, hogy a következő tanévtől a felkapott szakmák nem lesznek ingyenesek)

Jelenleg az állam az első okj-s képzést finanszírozza. Szakközép esetén érettségi után van a képzés, addig csak alapozó képzés van, nem? Szerintem, ha szakközépben leérettségizel, de a szakmai modult nem végzed el, akkor jogosult vagy az ingyenes okj-ra.

2013. márc. 27. 22:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Szakközépből is lehet menni, az ugyan az egyébként, ha valami OKJ-s szakhoz kérik az érettségit mindegy hogy milyen és az is mindegy hogy hányas, ha nincs külön megadva feltétel, lényeg hogy legyen. És vannak olyan szakok is amikhez elég a 8 általános vagy a 10. osztály középsuli, ami lehet szakmunkás is akár.
2013. márc. 27. 22:31
 6/15 bumbi02 ***** válasza:
Én speciel 12. osztályosan már OKJ-s képzésre jártam.. A legtöbb a 10. osztályhoz van kötve, nem érettségihez, főképp nem gimnáziumi végzettséghez.
2013. márc. 27. 22:52
 7/15 anonim válasza:
Gimi és szakközép között nincs különbség ilyen szempontból!
2013. márc. 28. 00:42
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) am én ingatlanügyészséget szeretnék tanulni okj-n
2013. márc. 28. 08:48
 9/15 anonim ***** válasza:
Ugye ezt csak viccnek szántad?
2013. márc. 28. 09:30
 10/15 anonim ***** válasza:
Miiiiit????
2013. márc. 28. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!