Ha megbukok angolból és nem mehetek érettségire akkor mi a teendő?
Kapok valamilyen papírt, bizonyítványt arról, hogy nekem történelemből, magyarból, matekból és infóból leérettségiztem?
Angolt 9 éve tanulok. Nem fogok hazudni sosem szakadtam meg a tanulástól, de egyszerűen nem megy. Mára pedig meguntam, hiába magoltam régebben szavakat elfelejtettem. A nyelvtant nem értem egyedül végkép, szüleimnek nincs pénze külön tanárra. A lényeg, hogy mi van abban az esetben, ha angolból nem érettségizek? Ősszel nem akarom megpróbálni, max. 1-2 év múlva. 19/F
Az előző választ hiába értékelték 100%-ra, mert nettó hülyeség, a jogszabályok nem ismeretén alapul. Ez mutatja, mennyit érnek itt az értékelések.
A 100/1997-es kormányrendelet az egyetlen irányadó jogforrás, minden más csak találgatás. Ha jelentkeztél érettségire, akkor a többi tantárgyból rendesen leteheted a vizsgát az osztálytársaiddal előrehozott érettségiként. Vagyis pont ugyanúgy vizsgázol, mint ők, csak előrehozottnak fog számítani. A végén bizonyítvány helyett törzslapkivonatot kapsz, amire nagyon kell vigyázni. Amikor letetted a javítóvizsgát angolból, akkor jelentkezhetsz a rendes érettségire, és benyújtod a törzslapkivonatodat. Leérettségizel angolból, és megkapod a bizonyítványt, a többi tárgyat már csak beírják a papír alapján.
Ha augusztusban sikerül a javítóvizsga, szeptember 5-éig (vagy 15-éig, fejből most nem tudom biztosan) jelentkezhetsz az október-novemberi érettségire.
Üdv: egy hozzáértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!