Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kötelező lessz adnom magyar...

SylarFox kérdése:

Kötelező lessz adnom magyar nyelv és irodalom érettségit?

Figyelt kérdés
A felsőfokú tanulmányaimat magyarországon szeretném folytani, pontosabban a semmelweis egyetem átlag orvosi szakán, a 2013-as tanévben. A bökkenő pedig ott kezdődik, hogy a középiskolai átlagot beszámitják az érettségi mellé a felvételi pontokba, azon belül a magyar nyelv és irodalmat is. Én Kárpátalján élek, és a közép iskolát pedig ukrán nyelvü tanintézményben végeztem/végzem. Ahol viszont nem oktatnak magyart. Szóval magyar nyelvet és irodalmat csak álltalánosban tanultam. Mire számithatok? Talán érettségit kellesz adnom abból is?

2013. márc. 26. 11:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Értem. És mégvalami: magyarországi 5ös pontrendszerbe átszámitva egy 3as, 4es átlaggal és viszonylag jól leadott érettségivel van esély bejutni az orvosira? Na meg tervezem, hogy előtte elvégzek egy éves ápolói részképzést, az be számolódik töbletpontként?
2013. márc. 26. 12:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem számítják be, mert a 2 kötelező emelt érettségivel már megvan a maximum többletpontod.

3-4 az nem túl jó. Orvosira nálunk a közel kitűnő tanulók jelentkeznek. Bár ha a biosz-kémia ötös, onnantól mindegy, hogy angolból meg matekból pl. kettes vagy, mert akkor csak a biosz-kémia érettségit számolják, ha az jól sikerül.

A vidéki egyetemekre elég lehet ha mindkettő 80 %-os, Pestre több kell, olyan 90-90%.

2013. márc. 26. 13:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Van emelt érettségid (biosz, kémia)?
2017. jan. 1. 03:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Neked jó lenne még a Debreceni Egyetem is

(közelebb lenne)

2017. jan. 1. 03:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!