Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nehéz két emelt fakultációt...

Nehéz két emelt fakultációt felvállalni?

Figyelt kérdés
Matematika és Fizika lenne az a két tantárgy, amit 11. évfolyamra fel szeretnék venni, viszont nem vagyok tisztában vele, hogy mennyire kivitelezhető két emelt fakultáció (természetesen melettük ugyanúgy fontos lenne a többi tantárgyra is tanulni). Ha valakinek volt már ezzel kapcsolatban tapasztalata, akkor kérem ossza meg velem.

2013. márc. 23. 16:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon iskolafüggő. Elvileg erős gimnáziumba járok, 3 faktot (mat, fiz, info) vettem fel, idén végzek - annyira nem volt húzós. Bár én a többi tárgyra nem koncentrálok annyira, többek lesznek 2 fakt mellett jelesek, kitűnők.

Emellett pedig 1 faktot értelmetlen lenne felvenni, hiszen fizika matek nélkül csak alapszinten létezik.

2013. márc. 23. 16:21
 2/13 anonim ***** válasza:
33%

"Emellett pedig 1 faktot értelmetlen lenne felvenni, hiszen fizika matek nélkül csak alapszinten létezik."

Ez így elég nagy hülyeség, mivel matek emelt fizika emelt nélkül is létezik. Szóval van értelme felvenni pl. csak a matekot.

2013. márc. 23. 17:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha matematikusnak mész akkor lehet hogy a fizikafaktra nem lesz szükséged.

Tényleg fontos hogy mi akarsz lenni, Előző bocs hogy nem tippeltem be az elméleti matematikust...

2013. márc. 23. 17:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak matematika szakra fontos a matek emelt. Számos informatika szakra is eléggé jól jön.
2013. márc. 23. 17:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogy a fizika sem jön rosszul ugyanezen informatikai szakokra. Az informatika fakt mellett.
2013. márc. 23. 17:46
 6/13 anonim ***** válasza:

Speciel én programtervező informatikán vagyok, de nincs fizika vonatkoztatású tárgyam. Ellenben marha sok matek van (a programozás mellett). Gazdaságinformatikán sincs, csak mérnökinformatikán.

Persze ez mind a kötelező tárgyakra vonatkozik, nem a szabadon választhatókra.

2013. márc. 23. 17:51
 7/13 anonim ***** válasza:
(nincs is érettségim fizikából)
2013. márc. 23. 17:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Ebben tényleg igazad van. Csak kicsit elkanyarodtunk a kérdéstől:)
2013. márc. 23. 17:57
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Viszont, vagy nem jól értettem meg az első véleményedet Wampa, vagy valószínűleg rosszul fogalmaztam a kérdésem. Pontosítás kedvéért: a tárgyalt kérdés az, hogy két emelt fakt teljesíthető-e párhuzamosan, és marad-e mellettük még időm készülni a többi tantárgyra.
2013. márc. 23. 18:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg valakit a fölötted lévő osztályból.
2013. márc. 23. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!