Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaválasztás előtt? Szasztok...

Pályaválasztás előtt? Szasztok! 17 éves fiú vagyok és olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy lassan elkéne döntenem, hogy mivel szeretnék foglalkozni, hogy mi legyen a munkám.

Figyelt kérdés
Eddig voltak nagy álmaim(magas fizetés stb) sok szak között gondolkodtam,de nemjutottam dűlőre.....Sportosztályba járok....töriből elég jó vagyok érdekel is olvasni is szoktam,földrajzból is szintén jó vagyok,biológiából is,sportelméletből is....nagyon érdekel az egészséges életmód és ahhoz közelálló dolgok...12 éve focizok kisebb nagyobb sikerekkel ...angolból sem vagyok rossz,németből még van hova fejlődnőm....vannak terveim a jövöre külföldi nyaralások,túrázás akár külföldön,egészséges táplálkozás,het5x-i testmozgás ,egy kb 150-200-s nettós fizetés ezekhez a feltételekhez kéne valamilyen foglalkozás .....még annyi a jövöbeli terveimről,hogy 1,5 éven belül angolból és németből középfokú nyelvizsgát szeretnék cvsinálni....a külföldi munka sem állna messze tőlem leginkább a mediterrán országok érdekelnének. Előre is köszi!!! Nagyon fontos lenne!
2013. márc. 20. 21:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ahhoz, hogy ilyen fizud legyen, még sokat kell tanulnod. De ahogy olvasom, nem éppen munkából szeretnél megélni.

Iskola elvégzése után is ki kell még egy kis időt várni, hogy nagyobb legyen a jövedelmed.

Bár én suliba járok, de mellette van egy vállalkozásom, és dolgozok sokat benne, hogy elegendő pénz legyen mindenre.

Próbálj felsőfokú nyelvvizsgára hajtani, és egy idegenvezetői foglalkozás elmenne neked. Ott nincs fizikai munka. Azért az sem fenékig tejfel.

2013. márc. 20. 21:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ...azt nemmondom,hogy dolgozni nemszeretek,de a szüleim szerint kézügyességem nagyon nincs, meg azaz igazság,hogy matekból és fizikából nemvagyok az igazi! :)
2013. márc. 20. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megengeded ide írnám egy érettségiző embernek szóló tanácsot. Nem akárki írta.

Bill Gates törvényei

A világ egyik leggazdagabb emberének (Microsoft elnök-vezérigazgatójának, Bill Gatesnek) érettségiző diákok számára adott tanácsai láttak napvilágot. Itt van Gates 11 törvénye, segítségként a felnövekvő generáció számra, hogy minél eredményesebben sikerüljön hozzájárulniuk önmaguk, a közösségük és hazájuk fejlődéséhez:

1. sz. törvény: Az élet nem tisztességes - jó, ha ezt megszokod.

2. sz. törvény: Az élet nem törődik az önbecsüléseddel. A világ arra számít, hogy létrehozol valami, MÉG MIELŐTT jól éreznéd magadat.

3. sz. törvény: Nem fogsz mindjárt az érettségit követően évente 40 ezer dolláros jövedelemre szert tenni. Nem válsz egy szolgálati autóval és mobil telefonnal rendelkező elnökhelyettessé mindaddig, ameddig ki nem érdemled ezeket.

4. sz. törvény: Ha azt gondolod, hogy a tanárod szigorú, várd meg, míg megkapod az első főnöködet. Ő nem lesz ilyen kíméletes veled.

5. sz. törvény: A hamburgersütés nem megalázó dolog számodra. A nagyszüleidnek más szót jelentett a hamburgersütés, ők azt lehetőségnek hívták.

6. sz. törvény: Ha zavaros a helyzet körülötted, az nem a szüleid hibája. Jobb, ha nem panaszkodsz a saját baklövéseid miatt, hanem inkább tanulsz belőlük.

7. sz. törvény: Mielőtt megszülettél, a szüleid nem voltak annyira unalmasak, mint jelenleg. Ők most azért ilyenek, mert nekik kell kifizetniük a számláidat, kitisztítaniuk a ruháidat, és végighallgatniuk azt, ahogyan dicséred önmagadat. Mielőtt megvédenéd a trópusi esőerdőket a szüleid generációjának élősködőitől jobb, ha előbb rendet teszel a saját szobádban.

8. sz. törvény: Az iskola eltüntetheti a nyertesek és vesztesek közötti különbséget, de az élet nem teszi meg ugyanezt. Némelyik iskolában nem adnak rossz osztályzatot, hanem helyette annyi lehetőséget kap a diák, amennyit csak akar, hogy megtalálja a jó választ. Ennek SEMMI KÖZE sincs az igazi életben tapasztaltakhoz.

9. sz. törvény: Az élet nincs tanévekre felosztva. Nincsenek nyári vakációk, és nagyon kevés munkatársad érdekelt abban, hogy segítsen majd magadra találnod. Minderre neked kell időt szánnod, hogy megcsináld.

10. sz. törvény: A televízió NEM az igazi életet mutatja be. A valóságban az embereknek ott kell hagyniuk a kávézókat, hogy elmenjenek dolgozni.

11. sz. törvény: Legyél kedves a különc csodabogarakhoz. Jó esélyed van rá, hogy előbb-utóbb valamelyiknek dolgozni fogsz.

Én, személy szerint annak az embernek tudom elhinni azt, hogy könnyű dolog megmászni a Himaláját aki már megmászta. Az aki csak magyaráz a hegy aljánál, hogy ez nem is olyan kemény dolog...azt, és a véleményét sem tartom sokra. Érdemes szem előtt tartani ezeket a "törvényeket" az életben.

2013. márc. 20. 21:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehetnél személyi edző.
2013. márc. 21. 17:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért ahhoz is tudni kell!
2013. márc. 21. 18:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat....de tudnátok valamilyen pályát mondani?? amivel mondjuk elis lehet helyezkedni(nem feltétel az egyetemi képzés!)
2013. márc. 23. 08:46
 7/7 Van Jövőd Coaching válasza:

Először találd meg, mi az, ami érdekel és nézd meg, mit akarsz elérni az életben! Tedd fel a kérdést: hol akarsz élni? milyen körülmények között? mennyi időt akarsz munkával tölteni? mennyit a hobbiddal? akarsz családot? külföldön vagy itthon?

Ha ezek megvannak, töltsd ki az alábbi linken található rövid kérdéssort, ezzel biztosan közelebb jutsz!

[link]

2013. jún. 25. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!