Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek ez megvalósítható?

Szerintetek ez megvalósítható?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok jelenleg. 2 éve érettségiztem le és 400 pontom lett akkor. Sajnos azonban ezzel nem sikerült bejutnom közgazdász szakra Pestre. Így hát letettem egy pincértanfolyamot a munkaügyin keresztül és már 1 éve Ausztriában dolgozok. A határ mellett lakok amúgy.

Havi 1200 Eurót keresek szóval jól megélek, de azon gondolkodom hogy esetleg itt a helyi Egyetem levelezőn leteszek valamilyen alibi szakot, hogy legyen egy diplomám. Andragógiára illetve kommunkáció-médiára gondoltam. Ezt a felszolgálósdit 40-50 éves koromig tervezem csinálni, utána már valamilyen egyszerűbb munka is jó lesz itthon, akár sokkal kevesebb pénzért is. Sajnos azonban sok munkához - ahogy én látom - feltétel a papír még ha szakirányú végzettséget nem is kérnek.

Szerintetek ez megvalósítható? Vendéglátásban legtöbbször Szombaton is melózni kell szóval nem tudom mennyire megvalósítható ez. Egy diplomát azért mindenképp szeretnék szerezni mert az eszem megvan hozzá, csak a pénz miatt csinálom a pincérkedést, és a diplomára afféle biztosítékként tekintenék.

Köszönöm a válaszokat!

2013. márc. 19. 20:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, sok munkához kell a papír, de nem érdemes ezért egy kommunikációt vagy egy andragógiát elvégezned, Dunát lehetne velük rekeszteni, annyian vannak már, szóval ebből biztos nem lesz munkád. Amúgy meg ha papírod nincs valamiből, de tapasztalatod annál inkább, hamarabb felvesznek valahová, mintha fordítva lenne.
2013. márc. 20. 16:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Teljesen tisztában vagyok ezen diplomák "értékével", azonban ezek a legkönnyebben elvégezhetők. ilyen munka mellett mégsem csinálhatok gépészmérnökit levelezőn.
2013. márc. 20. 20:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Persze, értem én, hogy nincs időd, mondjuk egy andragógiát tudok elképzelni esetleg, a pincér munka miatt, pl. rendezvényszervezés... csak az sem mindegy, hogy hol végzed, mert van ahol rendezvényszervezés nincs is, hanem valami másra szakosodhatsz (most nem jut eszembe mire).

Sok sikert! :)

2013. márc. 21. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!