Unghváry László kereskedelmi és vendéglátóipari szakközép és szakiskola, vagy Török János mezőgazdasági és egészségügyi szakközép és szakiskola? (Cegléd)
Mostani 8.-osok! Vagy már elballagott diákok :)(Cegléd és környékén)
Ezt a kérdést azért tettem fel, mert egyszerűen nem tudok dönteni.. a Kereskedelmi sulinál a a szakközép részen a vendéglátást jelöltem meg, a Törökben pedig a szakközép részen a környezetvédelmet. Voltam szóbelizni a Törökben
és azt mondták 10000% hogy felvesznek és az ideiglenes felvételi rangsorban is benne vagyok a legjobb 10-ben. Az Unghváryban még nem tudom hányadik vagyok. :)
Tanácsot szeretnék kérni hogy szerintetek melyik a jobb iskola? melyik éri meg jobban ? és melyikkel lehetne jobban elhelyezkedni? engem igazából mind a kettő érdekel :)
Szia, nagy szerencséd van, hogy véletlenül rád találtam, végzős vagyok a Törökben környezetvédelmi tagozaton.
Jó ha tudod, a tagozat nem arról szól hogy védjük a környezetet, ne szemeteljünk, sporóljunk, hanem a természettudományi tantárgyak( biológia,kémia,földrajz és kémia) emelt óraszámairól.
Hát kezdjük a részleteket!
9 évfolyam:
heti 4 biológia (2 törzsanyag- 2 szakmai gyakorlat)
heti 3 kémia ( 1 törzsanyag- 2 szakmai gyakorlat)
heti 3 fizika (1 törzsanyag- 2 szakmai gyakorlat)
heti 1 földrajz (törzsanyag )
heti 2 környezetvédelmi alapismeret (szakmai elmélet)
jó ha tudod 2013. szept.-től az új kerettanterv alapján 9. évfolyamon pl.: Biológia óra nincs. (nálunk lesz!)
10 évfolyam:
heti 3 kémia (1 törzsanyag- 2 szakmai gyakorlat)
heti 2 biológia ( törzsanyag )
heti 1 földrajz illetve fizika (törzsanyag)
10 év végén az alábbi tantárgyak közül 1-et kell választanod amit 11-12 évfolyamon heti 3 órában fogsz tanulni (biológia,kémia,földrajz,fizika)
11. évfolyam:
heti 3 választott (biológia,földrajz,kémia,fizika)
heti 2 vízgazdálkodás (szakmai elmélet)
heti 4 mérés gyakorlat( 2 analitika- 2 földméréstan)
12. évfolyam:
heti 3 választott (biológia,kémia,földrajz,fizika)
heti 2 vízgazdálkodás (szakmai elmélet)
heti 4 mérés gyakorlat( 2 analitika- 2 földméréstan)
Kb ennyi a kerettanterv a tagozatra.
Tantárgy ismertető:
ahogy látod van, törzsanyag és szakmai gyakorlat(utóbbit TTV-nek hívják).
Az analitika- laborgyakorlat- töménytelen sok (egy tanév során kb. 50 kísérletet végzünk el)
Földméréstan- terepgyakorlat- Ceglédi rét, Ceglédi szennyvíztelep, illetve Holnapután c. film, HOME 2009 c.dok. film, Hogyan készült(Discovery ) megnézésse.
Érdemes-e??? Hát?!
Ha érettségi után szakma(OKJ) akarsz és munka akkor inkább a vendéglátást, viszont ha főiskola/egyetem akkor IDE GYERE! ( a 4 év alatt emelt óraszámban tanított tantárgyakat nagyon jól lehet kamatoztatni a felsőoktatásban) amúgy 4 éve osztályelső vagyok és fősulira jelentkeztem.
Ha bármi kérdésed van, ÍRJ, szívesen válaszolok!
Remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!