Avasi Gimnáziumról vélemények?
Figyelt kérdés
Már régóta eldöntöttem, hogy szeretnék sportriporter lenni. Magyarország észak-keleti részén élek, és még igaz, hogy csak 7. osztályos vagyok, de én már nagyon komolyan elterveztem a jövőmet. Nem akarok egoistának tűnni, de szerény véleményem szerint én nagyon céltudatos vagyok, és ezt már más felnőttek is mondták(Pl. szüleim valamilyen ismerősei, amikor azt kérdezték, hogy mi akarok lenni). Szóval úgy gondolom, hogy kijárom az általános iskolámat(eddig 6-ból 6-szor kitünő voltam, és valószínűleg idén is meglesz, mivel jó jegyeim vannak), és szerencsére az angol nyelv és a magyar nyelvtan a két kedvenc tantárgyam, tehát ami egy jó sportriporternek szükséges, tudok jól fogalmazni, beszélni, valamint az előbbi kettőt angolul is. Úgy tervezem, hogy az Avasi Gimnázium 6-éves képzésére szeretnék menni, ahol kötelezőleg van egy nyelv (angol vagy német), és mellé még egy tantárgyat választhatok, amit emelt szinten tanítanának. Hát én mindenképpen szeretnék még egy nyelvet, mégpedig a franciát, de lehet, hogy a +1 emelt tárgyra a Magyart kéne választanom. Ebbe kérném a segítségeteket. Miután ezt a 6 évet elvégeztem (természetesen már felsőfokú angol, és alap, de inkább középfokú francia nyelvvizsgával együtt szeretnék a Kaposvári Média Egyetemre menni. Most van is egy kitűnő alkalom, hiszen az iskolám csinál iskolaújságot, és mivel az osztályfőnököm tudja, hogy mik a céljaim, a sport rovat egyből enyém is lett, emellett még egy rovatot kaptam. Szóval szerintetek az Avasi Gimnáziumba érdemes mennem? Van reális esély céljaim megvalósítására? A válaszokat előre is köszönöm.2013. márc. 2. 20:46
1/4 anonim válasza:
tényleg elég egoistának tűnsz, bár ez még mindig jobb, mint a bámulás az éterbe. annyit tudok csak mondani, hogy most fogsz majd kamaszodni, dúlnak majd a hormonok. Nagyon sok víz le fog még folyni a Dunán, mire te pályát választasz. Na de nem is ez a lényeg, nyelvekkel sosem lehet mellélőni, csináld, illetve az Avasi végülis nem szar gimnázium, én 6osztályosba jelentkeztem oda, nem oda vettek fel, pedig szinte jeles voltam. de jártam előkészítőre, és az jó volt. a jeles bizi meg általánosban szerintem elég alap, attól még, hogy az osztálytársaid rosszabbak nálad. ez nem erény, hanem minimum, ennél sose add lentebb. sok sikert!
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, igyekezni fogok ;)
2013. márc. 4. 18:09
3/4 anonim válasza:
Oda járok 5 éves németre. Az a helyzet hogy a hat éves képzésről már lekéstél, mivel oda hatodikos korodban felvételizel, és hetedikre mész oda.(Tehát 7/5-ösként kezded.) Talán mégsem vagy olyan céltudatos ha ilyen alap dolgokkal nem vagy tisztában.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem rendben köszi a választ, sajnálattal hallom, hogy elnéztem. De mint tudjuk, hibázni emberi dolog, de állati jó érzés.
2013. márc. 29. 07:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!