Tájrendező szakirányon (Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszéken dplomázva) van lehetőségem elhelyezkedni környezetvédelem, természetvédelem területen? Ha igen konkrétan hol és milyen konkrét munkalehetőségekre illetve fizetésre számíthatok?
A természet- és környezetvédelemben való dolgozásnak nem feltétele, hogy ilyen típusú diplomád legyen, hiszen például egy élelmiszeripari cégnél sem csak élelmiszermérnökök dolgoznak. Én egy nemzetközi természetvédelmi szervetnél dolgozom és ha krülnézek a szakmában, akkor több közgazdászt látok, mint környezetes irányból jött embert (bár én az vagyok).
Mindenestre a válasz igen, van lehetőséged ezen a területen dolgozni, csak nem a végzettségeden múlik, hanem a szakértelmeden múlik.
A versenyszférában is lehet környezetet védeni (korlátozottan), de a cégeknek vakami fetisiszta vonzódása van a környezetmérnökökhöz, úghogy oda nehezebb bejutni.
A fizu szar, de meg lehet belőle élni... :D
Így is éheznek...
Az a problémám ezzel, hogy akinek nem direkte környezetvédelmi végzettsége van, az el tud helyezkedni máshol is.
Akinek környezetmérnöki végzettsége van, az pedig csak ott... Ott pedig nincs munkahely... Így gyárszalag vagy éhezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!