Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki segitene eldönteni,...

Mevelyn kérdése:

Valaki segitene eldönteni, hogy milyen egyetemet válasszak?

Figyelt kérdés
Erdélyből szeretnék kimenni Budapestre egyetemre, a kommunikáció és médiatudományok szakot választottam, bár tudom, hogy túljelentkezés van, és szar szaknak tartjátok, de nekem ez a legmegfelelőbb. Itthon nem kaptam egy olyan szakot se, amire azt mondanám, hogy: Na ez tetszik, felkeletette az érdeklődésem. A kommédia szak pedig igen. Kicsit bonyolult nálatok ez a pontrendszer, es nem nagyon vágom, hogy mivan. Valaki segitene nekem megérteni? Megtetszett a Corvinus egyetem, csak nem tudom, hogy oda mennyi pontot kell összeszedni, gondolom sokat, de aki esetleg tudja, akkor az segitsen nekem. Még más egyetemek is érdekelnének, és eléggé sürgősen.

2013. febr. 23. 14:47
 1/5 anonim ***** válasza:

tavaly a Corvinuson 454 volt a ponthatár, fizetősön pedig 380

A maximálisan megszerezhető pontok: (500pont)

tanulmányi eredmény (100pont)

(magyar, matek, töri, idegen nyelv, természettudományos tárgy utolsó 2 tanult év eredménye)

érettségi átlag (100pont)

2 felvételi tárgyad érettségi eredménye (200pont)

többletpontok pl nyelvvizsga, hátrányos helyzet (100pont)

részletesebben: [link]

kommunikáció szakot már egyetemen itt tudsz keresni: [link]

2013. febr. 23. 15:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Debreceni Egyetem támogatottra 432, fizetősre 252 pont kellett

első voltam

2013. febr. 23. 15:18
 3/5 anonim ***** válasza:
idén 465 kell komédiára, azzal bármelyik egyetemre felvesznek, fizetőst passzolom. am indul a BME-n is pl, ha a főváros a fontos benne.
2013. febr. 23. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Idén mindenhol 470 lesz a ponthatár komédiára. A maximálisan megszerezhető pontok összege 500. Ez összetevődik a tanulmányi pontokból, és a maximálisan megszerezhető 100 többletpontból. Tehát kell hozzá emelt érettségi, nyelvvizsga is. Persze költségtérítésesre kevesebb szokott lenni valamivel. Ha megírod a várható érettségi eredményeid és többletpontjaid kiszámolom neked.
2013. febr. 23. 17:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát eléggé gyengén megy nekem ez a pontszámítás, mivel nálunk 1-10ig van az osztályzat, nálatok pedig 5-ig. Nem tudjatok véletlenül, hogy pl a 7es nálatok hányasnak felel meg?
2013. febr. 23. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!