Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van különbség a mesterképzés...

Van különbség a mesterképzés és a posztgraduális képzés között? Melyiket miért érdemes választani?

Figyelt kérdés
2009. szept. 8. 12:05
1 2
 11/13 anonim válasza:
0%

Sok sikert az ertelmetlen zagyvasaghoz!

Haszontalan marhasag amit soha nem hasznalsz az eletben, olyan mint az arany gyujtjuk nezegettjuk..

2014. júl. 31. 14:27
 12/13 anonim ***** válasza:

Kis update.

BA és Bsc diplomával is (persze a végzettséged függvényében) rendkívül könnyen el lehet helyezkedni. Én mire a BA-m kézbe kaptam már megvolt a munkahelyem egy több hónapja, és 450 bruttót kaptam kezdőnek, plusz egyéb juttatások. Az hogy a mester mekkora plusz az ismét attól függ melyik képzésről beszélsz. Az én szakmámban az a két év amibe a mester kerül munkatapasztalatban többet ér. (Én amúgy munka mellett csinálom a mestert, utána meg majd az MBA-t ha összejöttek a szükséges munkaévek hozzá.) A fizumból pedig könnyen ki tudom perkáni a tandíjat.

A főnököm egy húszas éveiben lévő BA-val rendelkező hölgy. Most lett csapatvezető és a nettő fizetése 800 felett van. (Esze ágában sem volt soha a mester.)

Mester csak akkor előny ha megkövetelik, amit (én szakmámban legalábbis) egyre kevesebb cég tesz, inkább a tapasztalat kell. Összesen két hely ahova jelentkeztem követelte meg a mestert. Egyik az MNB, a másik az Információs Hivatal egyik felsőbb szintű elemző poziciója volt és az MNB végül így is felvett volna, de annyi pénzért amennyit ajánlottak nem voltam oda menni.

Hozzátenném, hogy ha multihoz akarsz menni, akkor egy nemzetközi diploma többet ér, mint egy magyar mester. Bankoknál gondolok itt az ACCA-re, vagy a CFA-re. Egy ezekből sokkal többet ér mint bármelyik magyar mester, és ezt úgy mondom, hogy ismerősöm HR-es egy amerikai befektetési banknál Budapesten.

2016. júl. 27. 12:26
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves 12es válaszoló!

Megkérdezhetem hogy pontosan milyen BA diploma az, amivel egy 20on éves Magyarországon 800+os fizut kap? :)

2018. máj. 19. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!