Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen területen lenne célszer...

Milyen területen lenne célszerű továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizek, remélem 370-400 pont közt lesz pontom, programozó most az ami foglalkoztat. Milyen területen lenne érdemes gondolkodni még? Orvos s hasonló dolgok sajnos már csak a pont miatt is felejtősek szerintem, sok ismerősöm a pénzt nézi elsőként benne. Úgy gondolom minden szakterületet, de főként egy orvos munkája nem erről szól.

Szóval kíváncsi lennék rá, mi az amit javasoltok még a fentebbi ágon kívül!?

Nem programoztam még, azt megjegyezném, de úgy vélem szorgalommal s kitartással elsajátítható...

2013. febr. 9. 20:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Amúgy még az ELTE-s hozzászóló miatt fűzném hozzá, hogy a BME az, ahol már első évtől programozol és nem csak elméletben boncolgatod a dolgot."

Előző: Szerintem te túlságosan is elfogult vagy a BME-vel szemben. Én az SZTE-re járok programtervező informatikára és mi is az 1. évtől kezdve programozunk gyakorlatban. Szóval ez nem olyan nagy érdem. Meg te mérnökinfóra jársz, az ELTE-n "csak" proginfó van. Felesleges a két szakot összehasonlítani. Nem véletlenül különböző a két szaknak a neve, mivel proginfósként nem feltétlenül kell érteni a műszaki területhez, ott ráérnek elméletben többet programozni (mivel ez a szaknak a célja is). Mintha a mérnökinfót megvádolnák azzal, hogy túl sok a fizika.

2013. febr. 10. 11:38
 12/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem programoztál, még semmit nem jelent, bár a matek jegyeid aggasztóak. Igazán sem a BME-n, sem az ELTÉ-n nem a matek koplexitása a nehéz, hanem az elvárt szint az elégségeshez, de persze nem csak ez a két egyetem van. Azt javaslom szerezz be valamilyen programozási módszertannal fogalkozó könyvet (nem adott nyelvet), továbbá Bólyai sorozatot nézegesd, és ha úgy érzed, meg tudsz vele bírkózni, akkor nagy gond nem lehet. Egy biztos, ha a fent említett két egyetemre készülsz, akkor arra számíts, hogy év közben is keményen oda kell tenned magad. Különben meg tartsd szem előtt azt is, hogy gimnázium után nehéz pont beletrafálni abba, amihez az embernek igazán adottsága van, és nem szégyen utána sem váltani, ha mégsem jönnek össze a dolgok.
2013. febr. 10. 19:02
 13/13 A kérdező kommentje:
Kellő szorgalommal szerintem megvalósítható, csak jöjjenek össze a pontok s sikerüljön a felvételi az említett intézmények közül valahova. Tény, hogy több kellemetlenség származik belőle, de szerintem nem én vagyok az egyedüli...
2013. febr. 12. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!