Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik magyar mérnök egyetemen...

Melyik magyar mérnök egyetemen a legemberibb a matek, és milyen szakon?

Figyelt kérdés
Mérnöknek szeretnék tanulni, de nem tudom hol lenne a legjobb tanulni, ugyanis jó rálátásom van az ilyenekre, viszont kifejezetten a matekot, ha nem tudom mihez kötni nem szeretem, fizikába, egyebekbe, ahol lehet kötni valamihez, ott könnyen elvagyok vele. Hol tudnám viszonylag könnyen megcsinálni a matematika részét is? ugyanis ugy tudom az a leghúzósabb neki.

2013. febr. 7. 01:13
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Ha mérnök akarsz lenni, akkor ne akard megúszni a matekot, és persze mindenképp célozd meg a BME-t.
2013. febr. 7. 01:59
 2/4 anonim ***** válasza:
ha nem szereted a matekot ne akarj mérnök lenni. az egy dolog h csak 2-3-4 félév matekod lesz konkrétan, de minden arra fog épülni. későbbiekben nem igen lesz olyan tárgyad, amihez nem fog kelleni egy nagyon biztos matektudás (középiskolás és egyetemi is).
2013. febr. 7. 10:09
 3/4 anonim válasza:
BME-ÉPK (építész kar ) csak 2 félév matek van , az egész egyetemen ezen a karon a legkönnyebb, ellenben akad helyette más mumus :D
2013. febr. 7. 13:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Matek nélkül mérnök, olyan, mint latin nyelv nélkül jogász, vagy orvos, aki fél a vértől.

Villamosmérnökin például 4(+1) matek van, három félév alatt, de nem tudod le, a szakmai tárgyakkal nagy gondban leszel, nem véletlenül van minden a matekhoz kötve. Gépészen, közleken, mindenütt így van. A nem mateknak nevezett tárgyak (fizika, elektromágneses terek, jelek és rendszerek) is igen komoly matematikai tudást igényelnek, hogy megérts és tudd alkalmazni.

Hogy melyik egyetemek? Olcsó húsnak, híg a leve. Az az egyetem/szak, ahol MÉRNÖKI oklevelet kapsz könnyű matekkal, az olyan szintű tudást is ad...

2013. febr. 7. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!