Melyik magyar mérnök egyetemen a legemberibb a matek, és milyen szakon?
Figyelt kérdés
Mérnöknek szeretnék tanulni, de nem tudom hol lenne a legjobb tanulni, ugyanis jó rálátásom van az ilyenekre, viszont kifejezetten a matekot, ha nem tudom mihez kötni nem szeretem, fizikába, egyebekbe, ahol lehet kötni valamihez, ott könnyen elvagyok vele. Hol tudnám viszonylag könnyen megcsinálni a matematika részét is? ugyanis ugy tudom az a leghúzósabb neki.2013. febr. 7. 01:13
1/4 anonim válasza:
Ha mérnök akarsz lenni, akkor ne akard megúszni a matekot, és persze mindenképp célozd meg a BME-t.
2/4 anonim válasza:
ha nem szereted a matekot ne akarj mérnök lenni. az egy dolog h csak 2-3-4 félév matekod lesz konkrétan, de minden arra fog épülni. későbbiekben nem igen lesz olyan tárgyad, amihez nem fog kelleni egy nagyon biztos matektudás (középiskolás és egyetemi is).
3/4 anonim válasza:
BME-ÉPK (építész kar ) csak 2 félév matek van , az egész egyetemen ezen a karon a legkönnyebb, ellenben akad helyette más mumus :D
4/4 anonim válasza:
Matek nélkül mérnök, olyan, mint latin nyelv nélkül jogász, vagy orvos, aki fél a vértől.
Villamosmérnökin például 4(+1) matek van, három félév alatt, de nem tudod le, a szakmai tárgyakkal nagy gondban leszel, nem véletlenül van minden a matekhoz kötve. Gépészen, közleken, mindenütt így van. A nem mateknak nevezett tárgyak (fizika, elektromágneses terek, jelek és rendszerek) is igen komoly matematikai tudást igényelnek, hogy megérts és tudd alkalmazni.
Hogy melyik egyetemek? Olcsó húsnak, híg a leve. Az az egyetem/szak, ahol MÉRNÖKI oklevelet kapsz könnyű matekkal, az olyan szintű tudást is ad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!