Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen sulikat kell elvégeznem...

Milyen sulikat kell elvégeznem ahoz, hogy író lehessek?

Figyelt kérdés
Író szeretnék lenni.És a tehetségem is megvan hozzá.Most vagyok 8.-as és nemtudom, hogy melyik suli lenne a legjpbb számomra, és persze a tanulmányi átlagom is számít. Azthiszem, hogy most már majdnem mindedjik iskolában a 7.évvégét és a 8.félévet nézik.7.be 5 hármasom volt, de ha még belehúzok a tanulásba elérhetem a célom ? Milyen suliba jelentkezzek?
2009. szept. 4. 18:37
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Én azt tanácsolnám, hogy járj gimibe, majd menj bölcsész szakos egyetemre, magyar szakra (esetleg tanárképzőbe szintén magyar nyelv és irodalom szakra). Bár hivatalosan nem leszel író, de rengeteget tanulsz majd az irodalomról és ki tudod választani a számodra legmegfelelőbb stílust, ráadásul nagy tudású, irodalomban jártas embertől tanulhatsz és kérhetsz tanácsot.
2009. szept. 4. 18:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy jó gimnáziumba, hogy magas szintű általános műveltséget szerezz. Persze lehet, hogy az íráshoz szükséges élettapasztalatot meg pont egy az élet sűrűjét megmutató alja-iskola nyújt. Az íróknál nem előírás, hogy diplomások legyenek.
2009. szept. 4. 18:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Olyan iskolába menj, ahol ahol a helyesírásodat képzik, mivel én nem olvasnám olyan író könyvét aki nem tudja helyesen leírni azt, hogy mindegyik, lsd. "mindedjik".
2009. szept. 4. 18:56
 4/10 A kérdező kommentje:
és akkor végülis mi leszek az életben? vagy hogy fogok elhelyezkedni? vagy hova tudok elhelyezkedni?
2009. szept. 4. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:
2. Ha író vagy, akkor nem helyezkedsz el, hanem egy vagy több kiadónál házalsz, hogy adják ki a könyvedet, abból élsz. Esetleg egyszemélyben lehetsz író és kiadó, de az még odébb van. Milyen könyveket akarsz írni és eddig miket írtál?
2009. szept. 4. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Ahhoz ,hogy író legyél nem kell iskola, ahhoz tehetség kell. Ha regényeket akarsz írni akkor az van amit az utolsó válaszoló írt. Magadat tartod el. Ha újságíró akarsz lenni, akkor valamelyik egyetem kommunikáció szakára iratkozz be.
2009. szept. 5. 01:33
 7/10 A kérdező kommentje:
És hogy tudom elérni azt, hogy egy kiadó kiadja a könyvem? Csak menjek el egy kiadóhoz és kérjem meg vagy mi?
2009. szept. 5. 10:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát ha elég jó ahhoz, hogy úgy gondolják, hogy megfelelő haszonnal el tudják majd adni, akkor igen. Ha nem jó, akkor nem veszik meg. De még mindig nem írtad meg, hogy milyen könyveket akarsz majd írni. Eddig írtál már valamit?
2009. szept. 5. 13:32
 9/10 anonim válasza:
Előbb talán még a helyesirást kellene kicsit gyakorolnod.pl."ahoz"ez ahhoz lesz.A többit nem is emliteném.:)Azért a gimnáziumot javaslom.
2009. szept. 6. 20:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Egy kisebb regényen dolgozom. A helyesírás is meglesz, köszi a komikat :)
2009. szept. 7. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!