Mit tanuljak, amivel gazdag is lehetek?
kéne végezni valami fősulit,vagy egyetemet.
leírhatnátok ezzel kapcsolatban a tapasztalataitokat hogy mit érdemes tanulni? milyen diplomával lehet elhelyezkedni?
te mit tanulsz ? milyen végzettséged van ? mennyit keresel stb
jelenleg bolti eladós vagyok, 4 órában havi 40.000.
a célom lenne egy normális munkával kb havi 150.000 - 200.000! milyen állással lehet ennyit profitálni?
milyen diploma kell hozzá vagy mit tudom én na. PÉNZ KELL
Őszintén?
Ehhez kell egy nehéz szakma, ami hiány szakma is egyben.
Ilyen például a gépészmérnök.
De a programozók is nagyon jól keresnek. Én programtervező informatikusnak tanulok, ami elég jól fog jövedelmezni.
Eredetileg gépészmérnök lettem volna, de az nem az én világom.
Őszíntén a mérnökök nagyon jól keresnek. Ha persze jó cégnél vannak és nagyon jók a szakmájukban.
Hány éves vagy? Mi érdekel téged? Mert ha abszolút nem vagy a természet tudományokhoz kötődő alkat, akkor a mérnökség nem ajánlatos a matek és/vagy a fizika miatt.
Nézz itt szét: [link]
értem! tehát a mérnökök jól keresnek!
23 éves vagyok, igazából teszek rá mi érdekel ,bármit megtanulok amit muszáj, csak jöjjön már egy kis pééééééééééééénz! D:
Egy BSC-n végzett gépészmérnök kezdő fizetése 250-300ezer forint, MSC-vel meg még több, külföldön egy átlagos gépészmérnök simán keres 6-800ezer forintot is.
Ajánlott a BME-n szerezni diplomát, mert azokat jobban preferálják a munkaadók.
Persze azért ügyeskedni kell, hogy jó helyre kerüljön az ember diploma után.
Persze, a mérnököket nagyon megfizetik. Csak legyen jó főiskolán/egyetemen végzettséged, és érts ahhoz, amit csinálsz!
Az első referendiád a végzettséged lesz ne feledd. Meggyőződnek majd arról, hogy tényleg értessz-e hozzá.
Viszont azt nem ajánlom, hogy csak úgy belevesd magad. Ha nem fogod szeretni a melódat, akkor rossz lesz minden nap még felkeli is.
Bár ki tudja. A mérnökség nagyon nehéz, de nagyon jó és a legjobb munka. Attól is függ, hogy milyen mérnök vagy persze.
A kezdő gépészmérnökök tényleg megkeresik már a 150-170k közötti fizetést. De például egy kezdő programozó akár 150-270k körül is megkeresheti. Nagyon változó.
Persze külföldön is más a helyzet.
ha itthon akarsz maradni es nem vagy Budapesten nehez dolgod lesz. Joszerevel semmit nem fizetnek meg videken es embertelen teljesitmenyt varnak el cserebe.
23 evesen ha nem ertesz kulonosebben meg semmihez eloszor is meg kell talalnod mihez vna erzeked. A mernok es a programozo nem veletlenul keres jol. Elobbihez eros fizika es matematika ismeretek utobbihoz absztrakt logikai gondolkodas es matematika kell. Ezeket ha nem fejlesztetted gyerekkorod ota bizony beletorik a bicskad, de ha kifejezetten zseninek erzed magad, ez utobbi kettobol tenyleg jo fizeto allast szerezhetsz. Javaslom viszont probalj meg autodidakta modon megalapozni magadnak (pl hobbi szinten kezdj el programozni)
A legjobb diploma az osztatlan kepzeses Orvosi illetve jogi diploma. Mind a ketto megszerzesehez ido kell. Az orvosihoz kulonosen sok es az a szak van olyan nehez mint az osszes tobbi egyuttveve. A jogihoz a jo memoria lesz a legnagyobb ajandek. Hihetetlen mennyisegu unalmas es megszovegezeseben erosen hasonlo szoveget kell tudnod fejbol es pontosan.
Amit viszont mindenhol tudsz kamatoztatni azok a nyelvek. Sok nyelven beszelsz akkor meg akkro is van esekyed az allasinterjun ha amugy a vegzettseged nem szakiranyu. Sot: nagyobb eselyed van ha jol beszelsz Nemetul es Angolul mintha kivallo szakember vagy de amugy nem tudsz ezeken a nyelveken rendesen kommunikalni.
Az egyetemekre be is kell kerulni. Erettsegid mibol csinaltad? Milyen eredmenyeid voltak? Nyelvvizsgak? Valami verseny vagy palyazat amin reszt vettel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!