Gépészmérnöknek, vagy villamosmérnöknek tanuljak?
Nem tudok dönteni a kettő közül, bár ez inkább azért van, mert nem tudom, pontosan mit fogok tanulni az egyetemen, illetve mit fogok majd csinálni, amikor dolgozok. Nagyjából körvonalazódik, tájékozódok félreértés ne essék, de valami nem világos.
Ha nem tudok programozni, se áramkörökhöz sem értek, akkor ne menjek villamosmérnöknek?(Hallom ott szinte csak ez van, gimnáziumban meg nem tanultam ilyeneket)
Ha gépészmérnöknek megyek miben kell jónak lennem?(mert a gépelemek tervezése, szilárdság, statika stb ilyesmik nem mondanak sok mindent)
Érdekel a téma természetesen, csak az a bajom, hogy gimnáziumba járok, nem műszaki szakközépbe, és így nincs rálátásom a dolgokra.
Köszi előre is a választ remélem világos volt a fogalmazásom.:) 18f
Természetesen amehetsz akkor is ha nem értesz az áramkörökhöz (max amennyit fizikából tanultátok), se a programozáshoz, mert ezt nyilván ott fogják megtanitani.
Ha gépészmérnöknek mész akkor főleg a matekban és fizikában kell jónak lenned, ha villamosmérnöknek ott meg szintén a matek, de kevesebb fizikával.
Az hogy mit fogsz csinálni nagyban függ attól, hogy milyen állást kapsz. Amúgy én majd gépészmérnökire akarok menni.
Fizika és matematika kell mindkettőhöz alaphangon. Programozni a többség nem iskolában tanul meg, ugyanis Magyarországon ez (is) eléggé elfelejtődött (lásd Pascal).
A mérnök végződésű szakok többnyire tervezéssel foglalkoznak, de erről inkább a felvi.hu-n olvasgass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!