Hogyan tanultok? Milyen környezetben, szobában?
Én általában a szobában, ágyon tanulok. Ha nagyon szép idő van, akkor kiülök a kertbe és felmondom a leckét a macskáknak.
Bár főiskolás vagyok már, de még mindig, hogyha tanulnom kell, bevonom a szüleim és a párom is. Igyekszem velük megbeszélni a tananyagot, illetve nekik elmagyarázni, hogy mit tanultam, bevonni a beszélgetésbe a tanulmányaimat érinti kérdéseket.
Ha szó szerint kell meg tanulnom valamit, akkor szintén felmondom a családnak és magamnak. Többször elolvasom, majd soronként mondom fel.
Első vagyok:
Igen, középsuliban rá kell készülni a tanulásra, mert mi lesz veled érettségin/szakvizsgán, ott produkálni kell valamit.
Elolvasom az anyagot a könyvben, füzetben, utána elkezdem felmondani magamban! Ha nem megy, tévesztek az anyagot illetően, újra olvasom, felmondom addig amíg nem megy, de nem magolok, hanem értelmező olvasást végzek. Így tom, h mit tanultam meg, és nem felejtem el!!:) Otthon a szobámban, kint az udvaron, iskolaidőben az albiban tanulok(Fősulis hallgató vok) :)
19/L
nekem nincs külön szobám, 1 szobában élek szüleimmel, úgyhogy kénytelen voltam hozzászokni, hogy mozgolódás van, miközben tanulni próbálok :S előfordul, hogy kimegyek vmi közeli parkba, és sétálgatva tanulok, de nem ez a jellemző, pláne télen. sokszor elolvasom magamban az anyagot, aztán címszavakban felmondom, a magolnivalóból olykor kis verseket faragok, és a rímek alapján megjegyzem az infókat :D vagy h nagyon unatkozom, bekapcsolom a rádiót, és zenére "elrappelem" a tudnivalókat...
most kezdem az egyetemet. eddig bejött ez a technika, kiváló tanuló voltam, meglátjuk, mi lesz most...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!