Tolmács mesterszakra TTKról is tudnék menni?
Most fogok felvételizni, szinkrontolmács szeretnék elsősorban lenni, sokat olvastam utána úgy láttam/hallottam keresettek és keresnek is. Másodsorban biológus szeretnék lenni, de igyekszem reálisan gondolkozni, először egy olyan szakmám legyen amivel könnyebben elhelyezkedhetek és kereshetek is, utána jöhet a biosz.
Találtam egy oldalt ahol írták hogy ELTE mesterszakra (fordító és tolmács) diploma és nyelvvizsgák megléte szükséges. Emlékszem ki volt az is írva, mely szakokról megfelelő a diploma, de már nem emlékszem és nem találom hol olvastam.
Tehát feltétlen szükséges lenne anglisztikára mennem ahhoz hogy tolmács legyek? Vagy ha elvégzem a biológiát utána is tudok menni a tolmács mesterszakra? Arra is gondolok, hogy sokat vesztenék, ha nem anlgisztikára mennék, szükséges alapot ad a tolmács képzéshez?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!