Ha biológia/kémia emelt szintű érettségit szeretnék rakni akkor miből tanuljak?
3 év múlva érettségizem és tudom korai még de én már most szeretnék elkezdeni készülgetni mivel középfokút is szeretnék tenni belőlük de azt hamarabb.:)
És célom az hogy az emeltek a lehetőleg legjobban sikerüljenek.:) Mit tanálcsoltok hogy kezdjek neki? milyen könyveket vegyek stb?:) (Biológia/Kémia)
BIOLÓGIA:
- Berend Mihály (plusz sok szerző) féle 4 kötetes (növénytan, állattan, sejtbiológia, emberi szervezet létfenntartó működése) könyvből.
Korábban az Akadémiai, később a Műszaki kiadó adta ki.
Az egyik kötet:
- Szerényi Gábor: Biológia érettségizőknek 1. és 2.
KÉMIA:
- Villányi Attila könyvei (sima, érettségire felkészítő közép és emelt szinten, kémiai album)
- Horváth Balázs: Kémia 11-12. Érettségire felkészítő
És a feladat megoldásról se feledkezz el: Villányinak mind kémiából, mind biológiából van az Ötösöm lesz könyvei is.
Ha ezeket rendesen bevágod, szinte biztos sikered lesz.
Ja és szerintem nem korai, így legalább rendesen és igen kényelmesen megtanulhatod.
Villányi könyveit nehéz beszerezni, nem tudom mit csinál az öreg, de légy ügyes, valahol csak megkapod.
Kémia I. Bevezetés a Kémiába, Kémia II. Szervetlen kémia, Kémia III. Szerves kémia.
Kémia a kétszintű érettségire:
Ötösöm lesz kémiából, Ötösöm lesz genetikából.
Kémiai album: Czirók Edének is van hasonló, neki DVD melléklettel:
Saját kémialaborom a sikeres érettségihez
Bár a DVD minősége igen gyenge. (Pocsék kép és hang minőség.)
A Villányi Kémiai albumával lehet jobban jársz.
A Nemzeti Tankönyvkiadósakat viszont felejtsed el egy az egyben, azok katasztrofálisak, főleg az Oláh Zsuzsa, meg a Berger Jánosné féle. Ezek csak hülye gyerekeknek valók, akik tanítják a biológiát, de mi a fenének.
Hát ez szerintem csak rajtad múlik, de ezekben benne van minden, amit az emelt szintűn kérhetnek.
Szerintem 100 % sem lehetetlen, de úgy halottam még csak a közelébe sem érnek nagyon sokan.
A többi hadd legyen az én magánügyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!