Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdaságinformatikus szakra...

Gazdaságinformatikus szakra szeretnék menni?

Figyelt kérdés
Hogy érdemes érettségiznem, emelt matek és közép info vagy pedig emelt info és közép matek?

2013. jan. 17. 19:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

legjobb emelt infó + emelt matek lenne :D

de én azt mondom, hogy menj emelt matekra, tanuld meg jól az integrálást/deriválást. az első félévedet meg fogja könnyíteni. otthon pedig kezd el tanulni a C programozást (azzal fogtok kezdeni, azzal is könnyebb dolgod lesz így). aztán az infó elmélettel (Számítógép architektúrákkal) ígyis úgyis szívni fogsz, nem kicsit, nagyon (bár ez egyetem függő).

2013. jan. 17. 19:58
 2/12 anonim ***** válasza:
Inkább emelt matek és közép infó. Ha a matek jól megy, mindenképp megkönnyíti az első pár félévedet.
2013. jan. 17. 20:23
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát ha olyan helyre mész ahová magas a ponthatár, akkor én inkább egy közép matek - emelt törit javasolnék, ebből szerintem sokkal könnyebb jó felvételi pontot összehozni, persze azért legyen valamennyi informatika tudásod, csinálhatsz abból is emeltet, de (szerintem) ezzel nehezebb több felvételi pontot összeszedni. Amúgy egyetemfüggő, hogy milyen nyelvvel kezdtek, mi VBA-val kezdtünk pl.
2013. jan. 18. 16:17
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors válaszokat!! :D Én igazából közép matek és emelt infoban gondolkodok,de ha emelt matekkal jobban megéri,akkor ezen ne múljon :)
2013. jan. 18. 17:34
 5/12 anonim ***** válasza:
Igazából ajánlom, hogy járj matekfaktra, még ha nem is érettségizel emelten, mert a matekfakt két éves anyaga lesz kb az egyetem első féléve matekot illetően, viszont az infó sem rossz, legalább neked nem nulláról kell majd programozni tanulnod.
2013. jan. 18. 18:49
 6/12 anonim ***** válasza:

"egy közép matek - emelt törit"

ez amúgy nagyon durván relatív dolog, ki miből tud jobban teljesíteni. én speciel ki nem állhatom a törit, sosem szerettem, és képtelen lettem volna "jobb felvételit" összehozni belőle. másrészről az emelt töri tudásoddal semmit se fogsz elérni gazdinfón.

itt tényleg csak matek + infón lehet hasznot húzni.

2013. jan. 18. 19:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Emelt infó anyaggal sem nagyon mész semmire, kb semmi köze nincs az egészhez.
2013. jan. 18. 20:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát azért nem tudom. Számítógép architektúráknál nálam adott egy jó alapot, hogy az anyag egy részével nem életemben először találkoztam az előadáson. Tény, hogy az egész informatika emelt szóbeli anyaga kb. 1-2 előadásnyi anyaggal ér fel, de még mindig közelebb vagy a dologhoz mint a történelem emelt szintű anyaggal. Mert azt max. szabadon választhatónál tudod hasznosítani hatékonyabban.
2013. jan. 18. 21:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Amúgy te tudtál bármit is abból 1 héttel utána amit infó szóbelire megtanultál? Mert én max pontosra csináltam, de úgy is ment ki a fejemből mint a huzat :D
2013. jan. 18. 21:37
 10/12 A kérdező kommentje:
Hát ezen lesz mit gondolkoznom!! :) Egyrészt szeretem a matekot,érdekel és jó is vagyok belőle de valahogy az info sokkal jobban érdekel és az-az igazság, hogy kicsit tartok a matek emelttől :D
2013. jan. 19. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!