Melyek a piacképes diplomák?
Kompromisszumos megoldás lesz a vége. Nincs értelme még egy büfé szakos diplomának. Az angol pedig, ahogyan Te is írtad, tényleg alap. Sőt, a 2 idegennyelv az alap. A cégek ma már nem nézik a nyelvvizsgákat, hanem szépen letesztelnek. Tehát teljesen felesleges szerezned egy drága, hosszú idő alatt, nem is olyan könnyen megadott papírt arról, hogy beszélsz angolul. Ráadásul az iskola semmire se garancia. Ismerek Masterst végzett anglisztikást, kifejezetten pocsék angollal.
Mi az eredeti szakod, mihez értesz, mit szeretsz?
Csatlakozom, ha az angol mellé 1 ritkább nyelvet megtanultál volna csak társalgási szinten is, most könnyebb dolgod lenne. Svéd, holland, neked nem lett volna nehéz, ha van hozzá érzéked. Most se lenne egyébként késő, ha nem tudod miből fedezni a költségeit, akkor menj el egy rövidebb időszakra valami tróger munkára és addig gyúrj ezekre.
Ha kimennél Angliába, akkor se járnál rosszul, mert találhatnál különb munkát a mosogatásnál. Egyébként ha angol hirdetési oldalakat olvasok, ott is mindig találok egy csomó "ritka", köztük magyar nyelvtudást igénylő állást. Nem tudom ezekre mennyi esély van bekerülni, de bármit csinálnál kint 1-1,5 évig, itthon máris felmutathatnád mint tapasztalat.
Senki se fog a diplomádért munkát adni, tanulás mellett gondolkoznod is kellett volna hogy mi legyen. Azért fogalmazok ilyen bátran mert én se gondoltam végig, igaz piacképesnek mondott szakon végeztem de önmagában semmit se ér. Most gyúrok a második nyelvre amiből középfokúm van, de nem tudok rajta beszélni. Emellett a kommunikációs készségeim is fejleszteni akarom, nem csak a felvételnél hanem a későbbiekben is jól jön ha nem kezelnek kutyaként. Igen, ezeket a suli alatt kellett volna, de sajnos hülye voltam.
Fantasztikus, hogy a munkaerőpiac mint olyan mennyire másként működik. Tudok angolul és románul és hittan -magyar szakon végeztem. Nem bántam meg, mert nem, ugyanakkor az élet mást produkált.
Tehát az az azt tanuld amit szeretsz, az nem érvényesül.
Viszont ha azt tanulod amit a munkaerő diktál, akkor bizonyos értelemben rabszolga vagy.
"Tehát az az azt tanuld amit szeretsz, az nem érvényesül. "
Dehogynem. Csak rossz a sorrend. Először olyat tanulj, amiből megélsz, fent tudsz tartani egy megfelelő színvonalú életet, és utána, fakultatív tanulj olyat, amit szeretsz :)
Aztán ha óriási mákod van, felválthatja a kedvelt szakma a pénzkeresőt.
Sajnos nem értek az alap szakodhoz, nem tudok tanácsot adni.
A mostani fiatalok a gimnáziumból kikerülve már eleve két idegen nyelvet fognak tudni, tehát akinek az idegen nyelv nem megy az nagyon nagy hátránnyal indul.
Azért elképesztő, hogy 18-19 éves emberek már kész nyelvtudással jönnek ki a sulikból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!