Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyek a piacképes diplomák?

Melyek a piacképes diplomák?

Figyelt kérdés
Amit tényleg érdemes tanulni és nem kérnek az állásokhoz 1-3 éves tapasztalatot. Már unom, hogy mindenhol ezt olvasom. Komolyan mondom, hogy nem is értem minek kellett 5 évig tanulnom + pénzt + energiát + szabadidőt áldoznom a tanulásra ha egyszer nem kellek sehová.

2013. jan. 17. 14:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Orvos és más egészségügyi diplomák, mérnök, fizika, matematika tanárként
2013. jan. 17. 14:57
 2/23 A kérdező kommentje:
Az angoltanár - kiegészítve fordító képzéssel ?
2013. jan. 17. 15:02
 3/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom, tényleg néha azt gondolom, hogy el kellene innen húzni valahová ahol van munka.
2013. jan. 17. 15:03
 4/23 anonim ***** válasza:
30%

MÉRNÖK. Mit nem lehet azon sok embernek megérteni, hogy ez egy hiány szakma? Kapkodnak az ember után, méghozzá több száz ezres kezdő fizetéssel, hát mi a francnak tanulna bárki mást?

Gépész, villamos, építő, mindegyiken belül lehet specializálódni, bőven van választék.

Esetleg prostituált, abból sincs soha elég. :)

2013. jan. 17. 15:04
 5/23 anonim ***** válasza:
24%
Angol tanár, gratulálok. Rohadtul nagy ötlet. Évente végülis csak 15 ezren végeznek és szükség van kb 500-ra. Ismersz bármilyen angol tanárt, aki elhelyezkedett szakmájában?
2013. jan. 17. 15:05
 6/23 A kérdező kommentje:
A 15 ezer egy kicsit soknak tűnik. Sajnos nem mindenki lehet reál beállítódású, hidd el szívesen tanulnák mérnök szakot, de a sor sem áldott meg azzal a képességgel, hogy a matek fizika tantárgyakat felfogjam.
2013. jan. 17. 15:09
 7/23 A kérdező kommentje:
Abban egyetértek veled, hogy pszichésen mennyire más ha kapkodnak az emberért, de viszont ha nincsenek meg azok az adottságaim, amelyek révén el tudok végezni egy mérnöki szakot akkor sajnos nincsenek meg. Viszont nyelvérzékem van.
2013. jan. 17. 15:12
 8/23 anonim ***** válasza:
29%

Te mondtad, hogy "nem is értem minek kellett 5 évig tanulnom + pénzt + energiát + szabadidőt áldoznom".

És most megint készülsz 3 évnyit totál feleslegesen, mert neked ehhez van 'érzéked'? Csendben megjegyzem, ha lenne érzéked, akkor nem csak angolul beszélnél, hanem 3 idegennyelven felsőfokon és lenne munkád.

Ha tényleg vannak éveid + energiád + időd + pénzed, amit arra szánnál, hogy megalapozd a jövődet, a hátralévő életedet, a gyerekeid lehetőségeit, akkor nem abba fogsz, ami könnyen megy és a kutyának sem kell majd, hanem abba, ami ugyan talán nehéz, de meg tudod csinálni. Nem kell minden rémhírt elhinni, nem olyan nehéz. Tanulni kell, mint mindenhol máshol, de aki akarja, végig tudja csinálni.

2013. jan. 17. 15:19
 9/23 A kérdező kommentje:

Talán igazad van, de én ismerem magamat és tudom, hogy a matek az nagyon nem megy nekem.

Attól függetlenül, hogy nem vagyok nyelvszakos még beszélhetek 2 idegen nyelvet, ugyanakkor manapság már mindenki beszél minimum 2 idegen nyelvet. Nézd meg a gimnáziumokban is két idegen nyelvet tanulnak a gyerekek.

A műszaki tudományokból szerzett diploma valóban egy értékes dolog, de nem mindenkit teremtettek mérnöknek és orvosnak.

2013. jan. 17. 15:31
 10/23 A kérdező kommentje:

"Te mondtad, hogy "nem is értem minek kellett 5 évig tanulnom + pénzt + energiát + szabadidőt áldoznom".

Ez így van. De azt gondolom, ha lenne szakomnak megfelelő munkám, akkor azt jól el tudnám látni, míg egy mérnöki feladatot ...harmadrangú mérnökként. Ez a különbség.

2013. jan. 17. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!