Melyek a piacképes diplomák?
MÉRNÖK. Mit nem lehet azon sok embernek megérteni, hogy ez egy hiány szakma? Kapkodnak az ember után, méghozzá több száz ezres kezdő fizetéssel, hát mi a francnak tanulna bárki mást?
Gépész, villamos, építő, mindegyiken belül lehet specializálódni, bőven van választék.
Esetleg prostituált, abból sincs soha elég. :)
Te mondtad, hogy "nem is értem minek kellett 5 évig tanulnom + pénzt + energiát + szabadidőt áldoznom".
És most megint készülsz 3 évnyit totál feleslegesen, mert neked ehhez van 'érzéked'? Csendben megjegyzem, ha lenne érzéked, akkor nem csak angolul beszélnél, hanem 3 idegennyelven felsőfokon és lenne munkád.
Ha tényleg vannak éveid + energiád + időd + pénzed, amit arra szánnál, hogy megalapozd a jövődet, a hátralévő életedet, a gyerekeid lehetőségeit, akkor nem abba fogsz, ami könnyen megy és a kutyának sem kell majd, hanem abba, ami ugyan talán nehéz, de meg tudod csinálni. Nem kell minden rémhírt elhinni, nem olyan nehéz. Tanulni kell, mint mindenhol máshol, de aki akarja, végig tudja csinálni.
Talán igazad van, de én ismerem magamat és tudom, hogy a matek az nagyon nem megy nekem.
Attól függetlenül, hogy nem vagyok nyelvszakos még beszélhetek 2 idegen nyelvet, ugyanakkor manapság már mindenki beszél minimum 2 idegen nyelvet. Nézd meg a gimnáziumokban is két idegen nyelvet tanulnak a gyerekek.
A műszaki tudományokból szerzett diploma valóban egy értékes dolog, de nem mindenkit teremtettek mérnöknek és orvosnak.
"Te mondtad, hogy "nem is értem minek kellett 5 évig tanulnom + pénzt + energiát + szabadidőt áldoznom".
Ez így van. De azt gondolom, ha lenne szakomnak megfelelő munkám, akkor azt jól el tudnám látni, míg egy mérnöki feladatot ...harmadrangú mérnökként. Ez a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!