Vállalati és pénzügyi ismeretek?
Is-is!
Van benne kőkemény elmélet, bemagolandó rész, és természetesen van számolós is.
Ők azok, akik mondhatni az összes szakma között a leginkább számokkal dolgoznak. Persze a gyakorlatban ez már leginkább csak a 4 alapműveletre vonatkozik, de a suliban még azért tanítanak olyat is, amit utána egész életedben sem veszel elő.
Tantárgytól függ.
A statisztika, a számvitel ezeknél bizony fele-fele
De a pénzgazdálkodás és népgazdasági tervezés inkább elméleti, de pl. a vállalati tervezés ismét csak fele-fele.
Szóval ha ezek a dolgok neked nem igazán fekszenek, akkor lehet, hogy kár az idődet és energiádat rá elpazarolni.
Kemény szakma, arra nem igazán jó, ha valaki csak minden mindegy, csak legyen valami alapon választja ki!
Ha maga a tantárgy, az elsősorban elméleti, de nagyon kemény. Túl lehet rajta jutni, nekem nagyon száraz volt a mérlegképesen tanultam, örültem mikor a hátam mögött tudtam. Elég sok olyan van benne (nemzetközi pénzügy, stb.) amiket keményen számonkérnek, a napi gyakorlatban pedig sosem fogsz vele találkozni.
Ess neki, gyűrd le, és utána a többi tárgy már sétagalopp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!