Lehet már tudni, hogy NyME-en a TTK-n földrajzból hány államilag támogatott hely lesz?
Talán mert elvégeztem és rájöttem,hogy ezzel maximum a munkanélküliségre váltottam meg a jegyem.Szóval inkább ne fáradj ezzel a szakkal. De alapvetően már kiismertem az embereket, és rájöttem,mindenki a saját hibáján tanul. Szóval oda fogsz jelentkezni,elvégzed és majd rájössz. Egy dolgot sajnálok, mégpedig azt,hogy tehetetlen vagyok, és nem tudom meggyőzni a sok eszetlent, már bocsánat, hogy ezt a szakot válasszák.
A legjobb amit tehetsz: Menj be az egyetemre, simán besétálhatsz, nem lesz semmi, keress meg egy óra előtt egy földrajzos hallgatót, és csak kérdezd meg,mit gondol az elhelyezkedési esélyeiről. 1-2 órádba kerül,de az egész életed jobb irányba viszi.
Sok csoporttársam volt, de még a legstréberebbek is rájöttek, hogy csúnyán elbszták.
Nézd, nem akarok,nem is fogok tanácsot adni, konkrét szakot illetően, ez sok mindentől függ, de amit most tennék a helyedben:
-Karriertanácsadó. Hülyén hangzik, hozzánk eljött egyszer középiskolában, nem érdekelt, nem vettem komolyan,megbántam. Ő el tudja Neked mondani, (vagy legalábbis jobban,mint vki,aki nem ezzel foglalkozik) hogy milyen szakokkal,milyen lehetőségeid vannak, mire lesz kereslet 5 év múlva is.Ezt persze ki is hagyhatod, pénzbe is kerül, továbbá sokan nem veszik a fáradtságot ehhez.
- Szülők. Mindenképpen leülnék a szülőkkel megbeszélni, kikérném a tanácsukat, esetleg ők is utánakérdezhetnek az ismerőseiknél. Sztem ez mindenképp fontos.
-Te mit szeretnél csinálni? Lány vagy, vagy fiú,ez se mindegy.
Én ha ma visszamehetnék, akkor egy szakmát csinálnék meg, valszeg egyetemet is autó-motorokkal kapcsolatos szakon végeznék,vmiféle mérnökit, majd irány külföld. Bár most is ott vagyok, de ennek pont a drága földrajz szak az okozója. A hibás meg én vagyok, ezt beismerem.
Az a lényeg, ezt megtanultam: Legyél határozott, legyenek céljaid, jövőképed, hogy mit szeretnél az életben. Sajnos amit megfigyeltem, egyszerűen népbetegséggé vált a sült galambra várás. Ha magad hozol időben felelős döntéseket, akkor később jól jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!