Környezetvédelmi munka? segitség kellene?!
Környezet védelemmel szeretnék foglalkozni csak a szüleim ezen a téren nem tudnak segiteni.
Jól keres-e?
Van-e ilyen szakközép?
Milyen ágak vannak benne?
Van ilyen szakközép meg OKJ meg egyetemi szak is.
De nem keresnek ilyen szakembereket manapság sajnos, túlképzés van.
Azt megteheted, hogy emelt kémiás suliba mész vagy valami hasonló, hátha négy év múlva már lehet ajánlani környezetvédelmis egyetemi szakot. Így mire ezzel foglalkoznál, az vagy 8 év, addig tényleg javulHAT a helyzet,
Szia, az előttem szóló, ne mondott rosszakat. Mindegyik létezik. Én azon szerencsések közé tartozom, akik ezt tanulták, szakközépben, ebből tettek technikusi vizsgát, és szintén ebből diplomáztam. (Petrik-Petrik-OE)
1. Kinek mi a jó kereset. Azt mondanám, hogy kb ott vagyok, ahol volt tavaly elött talán az az állítólagos magyar bruttó átlag kereset volt. Annál egy picivel kevesebbet.
2. Mi az ami érdekelne benne? Amúgy ajánlom Neked a vegyésznek tanulást, akár OKJ vagy egyetem vagy bármi, mivel főleg ilyen embereket keresnek ide is.
De sajnos mivel az Orbán-kormány degradálta az amúgy sem túl fényes környezetvédelemet (megszűntette a KVVM-et, és lett egy szimpla államtitkárság belőle), így semmiképp ne az állami feladatoknál keresgéljél, mivel a forráselvonások, és az átcsoportosítások itt kezdődnek.
Második, én most vagyok OE-s, de kicsi a vilááág :)
Szakmában dolgozol? Nem mondod?
És nem tudom, mit mondanak átlagkeresletnek két éve, de... meg tudsz élni rendesen? Tehát nincs az, hogy fűtés, kaja, slussz?
Kérdező, akkor látod két ember válaszolt, én picit látok még csak bele (de már ez is tragikus), második gondolom rendesen benne van a dolgokban.
A kérdező kommentje:
A kémia nem megy annyira 4 re állok de nem nekem való a vegyészet. Pláne nem akarok20 évvel elöbb meghalni ezt tanultuk a suliba
A második vagyok. :)Megélhetési problémám jelenleg nincs, mert még otthon élek, hazaadok nem is keveset, de jut is marad is. Az egyedüli léthez: albérlet díja, rezsi, kaja, szerintem a saját fizetésem, ha egyedül élnék, neccesen kifutná, és slussz. Félrerakásról, habzsi-dőzsi bulik nem nagyon férnének bele...
Elég szomorúnak tartom, ha igaz, hogy ezt tanítják az iskolában nektek (általános iskola?), hogy -20 év az életedből, ha ezt a szakmát választod. Persze, ha mindent beszipuzol, és nem tartod be a biztonságtechnikai előírásokat, nyilván nagyobb eséllyel kerülsz vészesen közel mérgező anyagokhoz. (de erre való a gumikesztyű, az aktív szénszűrős gázálarc, a védőköpeny, hosszú nadrág, zárt cipő, elszívó fülke, és még sorolhatnám...)
Ahhoz, hogy Te ne ezt a részét csináld, hanem a papírmunkát a kész eredményekből (szakvélemények pl.) ahhoz nagyon kevés akár egy diploma is. A szakvéleményeket szakértők írják meg, ahhoz meg x év szakmai tapasztalat, PhD végzettség,és mi egymás kell...
Senki se szeretne... :/
De itt környezetvédelemből nem fogsz megélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!