Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemre szeretnék menni, de...

Egyetemre szeretnék menni, de nem tudom hova, szerintetek?

Figyelt kérdés

21 leszek áprilisban, de tanulni szeretném, nem tudom, hogy mit. (jelenleg dolgozok, fizuval nincs gond, de érettségi nem elég!)

Sajnos nem jó az átlagom: töri 87%, magyar 71%, angol 42%, infó 69,ha jól emlékszem. De meg akarok csinálni egy tesi érettségit (minimum közepet) +töri emeltet. (egy nyelvvizsga sem ártana, de ez csak álom marad)

Törin gondolkozom, de azt mondják nagyon nehéz.

Az a problémám, hogy azt sem tudom mit akarok!

Kivel kellene erről beszélni? Amit most csinálok nem rossz, de nem szeretem! Ha fél milliót keresnék sem szeretném!

Ami érdekel az, hogy miként kell egy vállalkozást irányítani, hogyan kell egy céget irányítani, felfuttatni stb.

Egy cégben is érdekelt vagyok, semmi papírom nincs róla, mégis jól megy, de erről kellene magasabb szinten tanulni. A töri érdekel, de ha tényleg olyan nehéz, akkor lehet jobb az, ha leteszek róla.

2013. jan. 3. 17:26
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
szerintem már kell nyelvvizsga ahhoz, hogy felvegyenek egyetemre. vagy nem?
2013. jan. 3. 17:38
 2/8 A kérdező kommentje:
nem tudom, én 2010ben érettségiztem, majd javítót írtam 2011ben.
2013. jan. 3. 18:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

nem kell nyelvvizsga. idén még biztos, hogy nem fog kelleni, aztán hogy 2014-re mit találnak ki...

jó hír, hogy van egy ilyen szak: gazdálkodás és menedzsment. és van egy ilyen szakiránya Vállalkozás.

"A vállalkozási szakirány célja elsősorban a mikro- kis, és középvállalkozásokhoz kapcsolódó tervezési, pénzügyi, gazdálkodási ismeretek elmélyítése. A szakirányon végzettek ennek megfelelően többlet ismeretet szereznek a kisvállalatok piacelemzés- és piactervezéséről, a költség- és áralakításukról, a pénzügyi tervezésükről, az adózásukról, a készletgazdálkodás, termelésirányítás, információgazdálkodás speciális kisvállalati kérdéseiről."

A rossz hír, hogy ez a szak idén csak költségtérítésesbe fog indulni mindenhol.

Illetve van még egy szak, a Nemzetközi gazdálkodás, Külgazdasági-vállalkozási szakirány. De ezzel is az a gond, hogy idén csak költségesbe fog indulni.

Sajnos most a közgazdasági szakok nagyon meg lettek csapolva.

2013. jan. 3. 18:21
 4/8 A kérdező kommentje:

Közgazdaság nem érdekel, mert tanultam nagyon nem tetszett!

Igazából az sem nagyon gond, ha fizetős! max (200k/fél év)

A közgazdaság és hasonló tantárgyak sajnos nem jönnek be, valamiért nem értem őket!

2013. jan. 3. 20:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Például ha gazdálkodás és menedzsment érdekel vagy a nemzetközi gazdálkodás, akkor oda milyen tantárgyat néznek? Ide mit kell nagyon tudni?
2013. jan. 3. 20:06
 6/8 anonim ***** válasza:

gazdálkodás menedzsment: kettőt kell választani: gazdasági ismeretek v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(8) v. szakmai előkészítő tárgy ( kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.)

hát ha tanultál gazdaságtant akkor pl a gazdasági ismeretek projekt érettségi nem nehéz. Hát a töri emelt tavaly tényleg nagyon nehéz volt és hát tényleg sok mindent kell tudni

a nemzetközi gazdálkodásnál szintén ezeket a tantárgyakat kell figyelnek de viszont én úgy tudom h ezen a szakon 2 nyelvet kell választani

2013. jan. 3. 20:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Én gazd és men szakra járok.Kontrollingra szakosodtam.De vannak még más lehetőség a szakosodásra: vállalkozásszervezés, HR, logisztika marketing ...

Én emelt szintű törit csináltam.100%os lett. Szerintem nem nehéz, mondjuk én alapból szeretem a törit.De a jó %ot nem ennek köszönhetem, hanem egy jó felkészítő tanárnak.

Ha a vállalkozások írányítása érdekel, nincs olyan szak ahol közgáz ne lenne: mikroökonómia, makroökonómia ... ezek mind kellenek.

Arról nem is beszélve hogy analízis, valószínűségszámítás, gazdinfo ... is kell tanulni.

A véleményem az h nincs megcsinálhatatlan.

Szóval ha a vállalkozások irányítása érdekel akkor az közgázzal jár.

2013. jan. 4. 08:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Gratulálok a töridhez!

Nekem 100% sehogy se lenne, mert helyesírásra is vonnak le nekem pontot, de ez legyen a legnagyobb gond!

Ha jár közgázzal nem annyira nagy baj, de ne az legyen állandóan. Nyílt nap nem lesz valamely gazdálkodásin januárban?

2013. jan. 4. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!