Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerinted melyik egyetemi/főis...

Szerinted melyik egyetemi/főiskolai szakok a leggagyibbak?

Figyelt kérdés

Most hagyjuk az ilyen, mindegyik ér valamit, az mondja rá hogy gagyi aki elvégezte szövegeket.

A véleményetekre vagyok kíváncsi hogy ti mit tartotok a legértéktelenebb, legrosszabb szaknak/szakoknak.:)

2009. aug. 25. 23:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

Gyakorlatilag minden főiskolai végzettség gagyinak számít egy adott régióban ahol van mondjuk 10 millió konkurens belőle.

Én debreceni vagyok, de itt a McDonalds van tele bölcsészkaros emberekkel szóval az nem egy bölcs választás.

2009. aug. 25. 23:31
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Kommunikáció és médiatudományt
2009. aug. 25. 23:33
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Most kérek mindenkit, akik a felsorolt szakokra járnak, hogy ne pontozzanak le :) (attól függetlenül ők is értékes emberek)

A BTK-s szakok 90%-ával lehetetlen elhelyetkedni (még talán a pszichológusok és idegen nyelvet tanulók kicsit jobb helyzetben vannak), pl. én nem láttam olyan szabad bölcsészt, aki nem vagy munkanélküli vagy gyorséttermi dolgozó lett volna... Arról nem is beszélve, hogy sok szak egyszerűbb mint a középiskola, az "alibi szakok" nagy része itt található.

Kereskedelem és marketing ill. gazdálkodás és management: alapból nem lenne rossz, lehet vele karriert is csinálni kivételes esetben, de manapság Dunát lehet velük rekeszteni.

Jogász: nehéz elvégezni, ezért tisztelet annak, aki idejár, de ismertség nélkül itt sincs sok esély az elhelyezkedésre (pl. sok helyen a bojtároknak kell fizetniük, hogy legyen gyakorlatuk)

Turizmus és vendéglátás: nem a Bahamákon vagyunk, sőt ott sincs annyi hotel, amennyi ennyi ilyen végzettségűt fel tudna szívni.

Agrár: Kb. 15% nem lett végzés után pályaelhagyó...

2009. aug. 25. 23:41
 4/14 anonim válasza:
83%

bocs, én

a bölcsészeket nem tartom semmire mert számomra ez hobbi nem szakma,

a kereskedelem & marketing nálunk mindenkinek a póthely volt,

a gazdálkodás& management-tel egyetemben, erre a két szakra ment a 'nekem mind1 mit tanulok, csak diplomát adjanak érte' típusú emberek zöme

a turizmus & vendéglátás egy 10 milliós országban aholévente több ezren végeznek ezen a szakon úgygondolom enyhén értéktelen,

a tanári fizuból nem lehet megélni

lássuk be, az ilyen szakok sokkal olcsóbbak mint egy orvos vagy mérnök képzése. ezért tanítják minden sarkon kb.

egyéni vélemény, minden szakon rengeteg ismerősöm van, szóval nem személyeskedés:P

2009. aug. 26. 01:56
 5/14 anonim ***** válasza:
76%

azért, mert valamilyen szakmával nem lehet elhelyzkedni, a szak maga méd nem gagyi! nem kellene összekeverni.

Mondjuk a bölcsész szakok között van jórár, amit egyáltalán nem neveznék gagyinak pl a nyelvszakok. És erős túlzásnak tartom, hogy az nem szakma, hanem hobbi. Mi?! pl egy pszihológus?politológus? a tanárok? a nyelvészek? hihihi

Nálam az abszólút gagyi a művelődésszervező, na meg a különféle managerek, kommunikációs szakemberek.

2009. aug. 26. 06:56
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

köszönöm az előző válaszokat az összes bölcsész nevében.

-egy andragógia szakos-

ez a helyes mentalitás,ami humán az értéktelen..nem is szükséges,lebecsülendő.micsoda hozzááállás.egy utópisztikus világban mindenki műszaki,orvosi vagy gazdasági jellegű foglalkozást űzne.de sokak nagy bánatára ez nem így van.bocsi.

2009. aug. 26. 07:52
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

nekem a vállalkozási főiskola tűnik gagyinak

rengeteg embernek úgy vállalkozása, hogy ezt el se végezte, mégis sikeresek, szóval el se tudom képzelni mit tanithatnak ott...

2009. aug. 26. 08:06
 8/14 anonim ***** válasza:
74%

Amit kiemelnék, az a szabadbölcsészet. Amolyan mindenből tanulnak egy kicsit, de semmiből sem amnnyit, amit a későbbiekben hasznosítani tudnának. Tényleg olyan - ahogy ezt egy előző válaszoló megírta - mintha hobbiból bejárnának, ismerkedni a világ dolgaival, de semmiben nem mélyednek el komolyan.

Önérzetük viszont van :)

2009. aug. 26. 08:17
 9/14 anonim ***** válasza:
48%

Naná, a bölcsészek sz_rok mi? Miért kell lehülyézni másokat? Ezt sose értettem meg(itt értem azokra, akik fikázzák a közgázosokat, stb)...Sajnálom azt a válaszolót aki szerint hobbi minden bölcsészkaron tanulható szak, mert nyilván neki olyan vacak a munkája, hogy kínszenvedés bejárni, és irigyen tekint azokra, akik szeretik a szakmájukat:)

1 hobbiszakos leendő politológus:)

2009. aug. 26. 09:16
 10/14 anonim ***** válasza:
85%

A bölcsész szakok egy része alibi: szabadbölcsész, esztétika, kommunikációs baromságok.

Ezek nem az, hogy társadalmilag kevésbé hasznosak, vagy nehéz elhelyezkedni velük (ezek is igazak), hanem mint képzés, egyszerűen komolytalanok (több forrás, köztük BTKsok visszajelzései szerint is). Gagyik.

A közgázon is vannak olyan szakok, amik csak arra jók, hogy X évig a csemete napközben fűtött és fedett helyen tartózkodjon.

A kis futottak még főiskoláknál meg gyakorlatilag az összes szak, amit akár normális helyen is tanulhatnál (pl. a sokmillió helyen lévő politológus képzés), mind ugyanilyen alibi.

2009. aug. 26. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!