Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A középiskolát vagy az egyetem...

A középiskolát vagy az egyetemet élveztétek kevésbé?

Figyelt kérdés
Szóval lehet, hogy előbbiben némileg kevesebbet kell tanulni, de ott olyan tantárgyakat is amiket nagyon nem szívesen akarna az ember, habár gondolom az egyetemen/főiskolákon is van ilyen, szóval melyik évek voltak a szebbek?
2009. aug. 25. 18:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Írt végzős gimis is, így én is. Amúgy is szerettem volna, így örülök, hogy nem vagyok kakukktojás. :)

Ja és régi kérdés, szerintem másik kérdés alatt adhatta ki. Idegesítő, hogy kiadja, nem veszed észre, hogy 4 éves kérdésre válaszolsz. Mindegy.

Elsőéves egyetemista vagyok.

Társaság:

Sok ember van, akik között megtalálod, akikkel egy húron pendülsz.

Nem mindenki bulis. A gimimben rajtam kívül kb mindenki bulis volt, mert aki nem, az alkalmazkodott, hogy beilleszkedjen. Én kevésbé tudtam alkalmazkodni.

Itt egyetemen kedvesebbek az emberek, akinek nem tetszel, inkább kerül, mintsem beszóljon.

Nem akarnak egymáshoz azonosulni, inkább önmaguk az emberek.

Van baráti köröm, akikkel igyekszünk elfogadni egymás bolondériáit, és van közös hang.

Nem ugyanazzal a 30 emberrel vagyok bezárva.

Szóval ennyiből jobb most az egyetem.

Felnőttként kezelnek:

Lyukason azt csinálsz, amit akarsz, ha közel laksz, haza is mehetsz. Előadásról kimehetsz. Nincs patália, ha véletlenül megszólal a mobilod.

Nagyok az előadók, előadáson simán olvashatsz, rejtvényezhetsz, 100 ember között nem olyan feltűnő.

Nincs megszabva, mikor mész haza, ha reggel később mész, nem förmed rád a portás, hogy elkéstél, és nem kell magyarázkodnom, hogy nem volt első órád.

Szóval felnőttként kezelnek.

Gimi utolsó évben 13.-os voltam (és évvesztes is,) és már nagyon zavartak 19 évesen az idióta szabályok. Mikor már nagykorúak voltunk és magunkért voltunk felelősek, még mindig ment a duma a tanárok részéről, hogy azért nem engednek ki lyukasban, mert ha elüt az autó, akkor a sulié a felelősség. Node nagykorúak vagyunk. Erre azt mondták, hogy nem bánhatnak velünk másként. Na miért nem? Hiszen egy családban se bánnak egy 15 évessel ugyanúgy, mint egy 19-cel. Na jó, részben megértem a gimimet, de már tényleg zavart a "szigor".

Tanulás:

Lehet, az beszél belőlem, hogy még csak alapozó tárgyak vannak, semmi szakmai, de baromi unalmas, a gimi ILYEN TÉREN ezerszer jobb volt.

Ott mindenféle tantárgy volt, és mindben volt, ami megfogott. Még a töriben is, pedig pocsék volt a tanár, meg az irodalomban is, pedig azt gyűlöltem.

Itt egyetemen tömény reál megy, ráadásul borzalmasan unalmas stílusban adják elő. Ami élvezhető lenne, pl. biológia, talán még a földtudomány is, azon is el lehet aludni, úgy adják le.. Olyan, hogy mechanika meg fizika, az alapból unalmas.

Gyötrelmek ezek a 90 perces órák.

Gimisek, mármint akik 2009-ben gimisek voltatok... ti hogy éreztek azóta? :)

2013. febr. 22. 15:30
 12/12 anonim ***** válasza:
Én írtam ide korábban, 11. es koromban. Igazam volt, az egyetem sokkal jobb. Több a barátom, imádom az oktatókat, az órák izgalmasak, bár elég nehezek, rengeteg lehetőség van mind a szórakozás, mind a szakmai élet terén.
2013. febr. 22. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!