Így tanuljon az ember?

Figyelt kérdés
Egy-két szakma kivételével mindre rámondják, hogy á, semmit nem érsz vele, azzal a papírral kitörölheted, külföldön szóba se állnak majd veled, 100%-os felsőfokú nyelvvizsga nélkül ne is próbálkozz, meg hogy ez a minimum, ez alap, nehogy azt hidd, hogy elájulnak majd tőled. Mi motiválja akkor az embert? Lelkesedés és öröm nélkül nem lehet igazán jól csinálni semmit. Azért kell tanulni, hogy aztán méginkább megvessenek a "sz@rt sem érő diploma" miatt, mint amikor még csak érettségi volt? Ha se erkölcsi, se pénzbeli megbecsülés nem jár, akkor mi hajtsa az embert a célja felé? (Egyáltalán mi lehet így a cél?) És mi ebből a kiút? Akár belföldi, akár külföldi munkavállalás témájú kérdést olvasok, mindenhol csak lehúzzák, frusztrálják, elkedvetlenítik az embert. (Persze ettől még lehet igaz, amit írnak.) Hogyan érdemes elkezdeni a kitörést, ha egyáltalán lehetséges?

2012. dec. 30. 14:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom...

Hetente tesznek ki olyan kérdést az én leendő végzettségemmel rendelkezők, hogy hogyan mehetnének ki külföldre, vagy milyen MSc-t végezzenek, hogy azzal már legyen munkájuk vagy kezdjenek-e elölről egy OKJ-t?

Beszéltem egy ugyanezt végzett emberrel, akinek a csodával határos módon van munkája ("csodával határos" - erről neki is meg nekem is ez a véleményünk). Üresedés volt a gyakorlati helyén. Őszerinte is nagyon nehéz ezzel elhelyezkedni, ezen kívül alulfizetett, így ha nem érzem őrülten a hivatásomnak, akkor hagyjam ott, most.

A "Munkanélküli vagyok, sehova nem kellek, de kell a pénz, mert..." kérdésekben is felmerül ez a végzettség, de volt, aki kétségbe volt esve, hogy végigtanulta eddigi életét, sokat-sokat tanult azért, hogy most állástalan legyen. Neki is ez volt a végzettsége.

És most direkt csak a sajátomról írtam. És most direkt nem írtam a hozzászólók véleményét - hogy lebüfézik -, hanem csak a "csapdában levők" írásaira utaltam.

Én nem tudom ezek után, hogy tanuljak... Nem tudom, hogy tanuljam végig a következő 3 évet... Motivációm az semmi, ami azt illeti.

Szerintem az álmok maradjanak meg álomnak és hobbinak! Ha érdekel, foglalkozz azzal szabadidődben, élvezni fogod.

Viszont olyan szakra vagy szakmára menj, ami keresett....

Nevetséges elvégezni a hobbidnak megfelelőt, majd valahogy, már munka - KFC-sre gondolok kb. - vagy akár még család mellett fizetősön, levelezőin egy piacképeset. Ez inkább fordítva legyen.

2012. dec. 31. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!