Így tanuljon az ember?
Nézd, lehet mások baromságaira hivatkozni, hogy kihúzd magad a tanulás alól.
Illetve lehet tanulni is. A Te választásod.
Természetesen túloznak, akik állandóan mindent leszólnak. A jól ismert "bölcsészek a mekiben" című szólamtól kezdve egészen "van munkanélküli ismerősöm három szakmával"-ig mind túlzás, távol áll a valóságtól. Szeretnek az emberek rinyálni, csak az a gond, hogy az ilyenek nem is siekresek.
Hogy mit csinálja, azt igazából Te tudod eldönteni tekintetbe véve, mik is pontosan a lehetőségeid.
Hát nem tudom, ez már nekem is megfordult a fejemben, mint neked.
De úgy vagyok vele, hogy magam miatt tanulok. Igen, bölcsészkaron vagyok (nyelvi). Lehet büfészak, de azt bírom mikor olyan mondja aki maga nem egyetemista :) Úgyhogy azért is kitartok, hátha jobb lesz.
Utolsó előtti: sok szerencsét kívánok neked! :)
Utolsó, éppen azon vagyok, hogy megtaláljam a helyes utat és a céljaimat, de ez egy folyamat, nem megy egyik pillanatról a másikra, és a keresésnek része lehet néha egy-egy elkeseredettebb periódusban eleresztett kifakadás. :) De vettem a lapot, a stílusoddal nyilván arra akarsz ösztökélni, hogy ne sajnáljam magam, hanem álljak talpra, és előre! Teljesen igazad van, és köszönöm a véleményt. :) Kizárólag magam miatt viszont nem tanulhatok, mert sok mindent figyelembe kell vennem, nem mindegy, hogy ha lesznek gyerekeim, akkor tudom-e majd etetni őket, vagy hogy nyugdíjas koromban lesz-e pénz a számlákra. A sok szempontot összegyúrva kell majd, hogy kijöjjön valami eredmény. Aztán ott van a többi ember véleménye, amire nem kellene adni, de én azt mondom, más kárán tanul az okos, tehát meghallgatni (elolvasni) mindenképp érdemes, az már más kérdés, hogy mindebből ki kell szűrni valahogy a valós tapasztalatokat, hogy figyelmen kívül tudjam hagyni azok siránkozását, akiknek egyéb okokból nem jött be az élet.
nagyon kevés az olyan ember (aki marha szerencsés igazából),aki azt szereti, amiben tehetséges és ez "mesterség" még keresett is meg jól is fizet.
sajnos ez van. szorgalommal és egy kis szerencsével sok mindent el lehet érni az életben. próbáld meg kitalálni mit akarsz és azt a lehető legmagasabb szinten művelni. (és itt olyan szempontok legyenek a szemed előtt, amik számodra fontosak pl.: jó fizetés, munka szeretete, elismerés stb stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!