Hogy létezhet ez? Valaki felvilágosítana gazdaságilag?
Figyelt kérdés
Annak idején 2006 nyarán (Romániában) Erdélyben voltunk nyaralni és akkoriban egy magyar forint (HUF) 1000 román lej volt. Most 6 évvel később 1 román lei 65,7 HUF. Ez hogy lehet? Tudom tudom már évekkel ezelőtt csinálták a románok, de ez hogy lehet? Mikor elvileg velünk egy szinten vannak, sőt egyesek még lesajnálóan nyilatkoznak róla.
Szóval valaki elmagyarázná?
2012. dec. 29. 22:24
1/5 A kérdező kommentje:
Bocs a rossz témaválasztásért. Később vettem észre.
2012. dec. 29. 22:25
2/5 anonim válasza:
Levágtak pár nullát a pénzükből, hogy ne 350 ezer lej legyen egy kenyér.
4/5 anonim válasza:
"egy magyar forint (HUF) 1000 román lej volt" - sosem volt ennyi; 1 ft kb 155 lej volt. Most pedig 1 ft kb 0.0151 lej (miutan a lejbol levagtak negy zerost), vagyis a ketto kozti arany szinte semmit nem valtozott.
5/5 anonim válasza:
igen... régen 70 ft kb. 10ezer lej volt, most 70 ft. kb. 1 lej
levágtak négy nullát :) amúgy a lej folyamatosan erősödik a forinttal szemben, Románia kicsit jobb gazdaságilag! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!