Szerintetek milyen eséllyel kerülnek ki a diákok ma a nagybetűs életbe? Lehet ma még itthon boldogulni? Megéri fejvesztve külföldre rohanni?
Figyelt kérdés
2012. dec. 19. 23:36
1/3 anonim válasza:
Ez szakmától függ.
Egy gyógyszerész, vegyész, a legtöbb mérnök itthon is simán elvan, az orvos is könnyen kap munkát de inkább külföldre megy ahol megbecsülik a munkáját.
Ezzel szemben egy szabad bölcsész Bsc-s örül ha a mekiben felveszik.
2/3 anonim válasza:
Valtozo. Ha a boldogulas a cel (jo kereset, jo munka), akkor azt itthon es mashol is "keresni" kell ( azaz utanajarni). Ha itthon szeretned elni az eleted, de nem talalsz egy ev alatt semmilyen szakmabeli munkat es nem felsz kulfoldre.menni, akkor utana ott erdemes probalkozni. Lehet egyszerre itthon es kint.is probalkozni, aztan amelyik hamarabb bejon, vagy lehet egybol kulfoldre, amig még rugalmasabb vagy. Egy kulfoldi (szakmadon beluli) munkatapasztalat es referencia kesobb itthon is hasznos (plusz kint nagyobb esellyel tudsz felretenni es a nyelvtudasod is jelentosen fejlodik. En nem.neveznem fejvesztve rohanasnak...fontold meg, dontsd el. Kulfoldon jobban elvarjak a teljesitmenyt, de jobban meg is becsulik a mu kat (anyagilag is), de nem egy masik szegeny orszagra ertem.
3/3 anonim válasza:
Fejvesztve nem éri meg. Józan fejjel annál inkább.
Én külföldön élő magyarként azon a véleményen vagyok, hogy Magyarországra már nem lehet tervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!