Mit gondoltok a sajtótájékoztatóról? 55. 000 államilag finanszírozott hely.
elte földtudományira :) te?
sajnos nagyon sok kérdés van, ami megválaszolatlan, és az egész túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. a tájékoztatón szinte egy kérdésre sem kaptak választ a kérdezők, mindenre annyi, hogy nem az ő hatáskörük, még tárgyalják. gondolok itt mondjuk a hallgatói szerződésre, támogatott félévek számára, helyek eloszlására.
Huhh, hát én igazából III. éves jogász hallgató vagyok, és az orvosival szemeztem, de a jog mellett nem tudnám elvégezni, mert mindkét szak teljes embert igényel. Azt meg nem tudom vállalni, h előbb elvégzem a jogot, majd jelentkezek orvosira, mert öregszem, és 40 éves lennék mire szakorvossá válnék :)
Úgyhogy úgy döntöttem h akkor DEOEC-EK ápolás és betegellátás- mentőtiszt szakirányra jelentkezem idén :) Ezzel is dolgozhatok végülis kórházban, és nagyjából ugyanazt csinálom mint egy mentőorvos, és a jog is elfér mellette:)
A hallgatói szerződés meg nyilván alapjogokat sért, és a kedves kormány arra nem gondol, h senki sem menne innen külföldre hogyha biztosítanának munkahelyeket, és a tanulásba befektetett idő arányos volna a fizetéssel. Szégyen hogy egy orvos, vagy egy doktori fokozattal rendelkező személy, aki 8-10 évet tanul, kézhez kap max 150 ezret... Az egyetemen pl a tanáraink kénytelenek másod-harmadállást vállalni h megtudjanak élni, jó, persze mindenhol van kivétel, de ez a nagy átlag :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!