Biológia, magyar tanár szeretnék lenni. Nehéz szakok ezek?
Ha úgy érted,hogy biosz-magyar tanár akarsz lenni,akkor nehéz lesz a kettőt összeegyeztetni,nézz utána,hogy hogy tudod megoldani(mert a magyar ugye btk,a biosz meg ttk-n van általában).
Ha pedig választani akarsz,az tőled függ,melyikhez van több érzéked,kedved.Azt,hogy melyik nehezebb nem lehet megmondani.Egy humán beállítottságú embernek a magyar lesz,reálabb beállítottságú embernek a biosz(bioszon készülj fel,hogy fog kelleni sok matek,fizika,kémia is,meg ha már így kérdezted boncolás is van).
Én is hasonló problémában voltam érettségi előtt,én is a bioszon,és a törin gondolkoztam.Most töriszakos vagyok,mert a többi reál tárgyakból nem voltam túl jó.
fizikából mennyire kell jónak lenni?
egy biológia tanári nehezebb, mint az orvosi ?
Azért az orvosi szerintem jóval nehezebb.
Nem tudom mennyire kell a fizika,lehet,hogy elég csak kémia.Ezt kérdezd meg valakitől aki bioszt tanul.De a természettudományok eléggé összefüggnek,a biológia megértéséhez biztos kell valamilyen szinten fizika.
Nem nehéz szakok, de elhelyezkedni ilyen párosítással (meg sajnos manapság bármilyen tanárként) nem lesz egyszerű.
(Az orvosihoz viszonyítva ennek a nehézsége köszönő viszonyban sincs)
A biológia nálunk nem tartozik a könnyű szakok közé, sőt. (Nem tanári szakon vagyok, hanem biológuson, de sok órára együtt járunk a tanárisokkal)
Ha esetleg érdekel más párosítás is, szerintem inkább válaszd azt.
Én kevesebb óraszámú állatszervezettan csoportba jártam, így boncoltunk: fonálférget, csótányt, halat.
Biológia mellett még nagyon fontos a kémia. Kémiás tárgyak: általános kémia, szerves kémia, biokémia és molekuláris biológia, fizikai kémia, analitikai kémia. Ezekből gyakorlat, labor, előadás vegyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!