Melyik emelt szintű érettségi a könnyebb? és miből áll az írásbeli és a szóbeli része? Magyar, Történelem, Német, Biológia?
Szerintem, ha amúgy nem vagy "rosszban" a nyelvekkel, akkor németből menj, az a nyelvvizsgához hasonlít, abszolút csinálható.
A magyar emelt szint kifejezetten nehéz, nem ajánlom.
Törire is sokat kell készülni, de jóval könnyebb, mint a magyar, mert objektívebb, nincs az, hogy a tanáron múlik, mit fogad el, mit lát jónak - a történelem tényekre épül, amit nem lehet vitatni.
A biológiáról nincs személyes tapasztalatom, de azt hallottam, az is elég húzós.
Az OM honlapján találsz mintafeladatsorokat.
Én mindenképp a nyelvet ajánlom, ahhoz kell a legkevesebb szerencse.
Ha az vmiért nem tetszik, akkor esetleg a bioszt (én abból írok emeltet).
A magyarral az a gáz, hogy nagyon szubjektív az értékelése, ezért elég lutri, attól függ, ki értékeli, a töri emelt szóbeli részéről meg sok rémtörténetet hallottam. Állítólag nem ritkák az inkvizítori lelkületű vizsgáztatók.
A biosz se könnyű, de annyi előnye van a törivel szemben, hogy logikusabb, ezért, ha nincs fantasztikus memóriád, akkor is rá tudod állítani az agyadat... a szóbeli itt is elég kétesélyes, de ez esetben a szerteágazó követelményrendszer a mumus, nem a feleltető tanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!